Autor Zpráva
Monkeys
Profil *
Zdravim

Akym sposobom sa da najst kotva v obrazku mam na mysli bod od ktoreho sa bude obrazok orezavat.

Napr. lavy roh obrazku, stred obrazku atd ...

Staci mi to teoreticky neako nacrtnut.

Vdaka

M.
Chro
Profil
http://www.php.net/manual/en/function.getimagesize.php
Funkce zjistí, mimo jiná data, rozměry obrázku. Např. střed bude šířka/2 a výška/2. Po výpočtu je vhodné výsledky zaokrouhlit na celé číslo, např. funkcí round, ceil nebo floor.
peta
Profil
Mozna by chtelo rici, ceho chces docilit? Co je vstup, pak nejaky program a co je vystup?

Treba, kdyz zmensujes obrazky v konkretnim pomer, tak mi prijde rychlejsi na vypocet to nejdriv orezat a pak zmensit (protoze pak prepocitava mene bodu).
Treba chces ale najit v obrazku objekt a orezat to kolem nej, ne? Na to je urcite mozne googlem najit funkci. Jinak by se to dalo delat pomoci detekce hran, udelat si okraje a podle nich zjistit stred objektu. Tvuj pomer stran noveho obrazku potom mozna budes muset napasovat tak, ze orez nebude presne na stredu, jak jsi zjistil detekci hran.
Monkeys
Profil *
peta:

Chcem si nadefinovat neake predvolene styly obrazkov a potom ich uz len aplikovat na urcite druhy obsahu.

M.
peta
Profil
Co znamena definovat predvolene styly obrazku. Obrazek nema zadny styl, to je proste obrazek, smes pixelu. na obrazku muze byt treba tvar, hlava, ale ta take nema zadny styl.
Co je vstup a co vystup? Chces ten obrazek nejak orezat, treba do hvezdicky, kruhu, ctverce, ikdyz je to obdelnik? Nebo, co je ucelem hledani neceho, co sis pojmenoval kotva a nedava mi take smysl.
Jestli te zajima poloha rohu, stred, tak viz Chro, getimagesize, zjisti w,h rozmery obrazku
rohy = [0, 0], [0, w] [0, h] [w, h]
stred = [w/2, h/2]
Ale, jestli to ma slouzit k tomu, aby si uzivatel orezal fotku, tak by bylo dobre, aby si mohl vybrat misto. Cili bych mu udelal javascriptem posouvaci ramecek v pomeru stran, na jake se fotka bude zmensovat a on si ho pak mysi muze presunovat po obrazku. Predstavoval bych si to nejak takhle
http://www.jqueryrain.com/demo/jquery-crop-image-plugin/
-> http://www.jqueryrain.com/?BEAlLLl9
Pokud to ma delat automatika, tak si to zas predstavuji jakoze zjisti detekci hran obrysy. Z nich zjisti rozmery objektu a bude se snazit ten obdelnik napozicovat na stred objektu a perizpusobit vysku sirku objektu.
Monkeys
Profil *
peta:

Neviem ci si niekedy skusal neake CMS vyraz "styl obrazku" je celkom bezny.
Myslim tym napr. nadefinujem si styl obrazku typu 300 x 300 px tento styl vlozim do url adresy a podla neho sa spracuje konecny obsah obrazku.

Ide mi len o to aby som si v tom style vedel neako nadefinovat odkial sa bude orezavat (Bod).

M.
Kubo2
Profil
Monkeys:
Štýl obrázku je príšerne zavádzajúce označenie pre popísaný problém. Ďalej musím súhlasiť s petom (alebo to mám skloňovať „s petou“?), že tento termín nie je bohvieako bežne používaný a nie každý si musí domyslieť a pochopí, čo mu tým chceš povedať. To, čo sa snažíš popísať ako štýl obrázku, sú v skutočnosti jeho rozmery či rozlíšenie.
Bubák
Profil
Kubo2:
alebo to mám skloňovať ‚s petou‘?
S petem, skloňuje se na přání peta podle vzoru pán.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: