Autor Zpráva
james2210
Profil
Ahojte

čo sa týka programovania som len začiatočník ...

Mam jeden problém skorým si neviem dat rady už nejaký ten čas ...
Problém je asi taký a vopred sa omlúvam ak som to zaradil do nesprávnej témy.

Mam dve DB tabuľky s názvami : "download" a "príspevky"

DB download , mam 6 stlpce : ID_download , name , type , ... , dest
DB prispevky , mam 21 stlpcov : ID_prispevky , neme , autor , ... , download_ids , date , ...

do stlpac v DB prispevky "download_ids" sa mi zapisuje ID_download v takom tvare napsr.: 10,11,20

to znemena ze súbory ktore sú v DB download pod ID_download 10, 11, 20 patria k príspevku v DB príspevky napr.: ID_prispevky = 6

a teraz k jadru problému :
Problém je v tom že nijak sa mi nedari vypísať (zobraziť) súbory ktoré sú po ID 11 a 20

výpis z DB je robený asi takto (jedna sa o len kus kódu nechcem tu dat cely kód ktorý je asi na cca 250 riadkov, ale len tie potrebne časti ):

if(isset($_GET["id_prispevky"])) {
    $id_prispevky = intval($_GET["id_prispevky"] );

select * from prispevky as p 
                left join account as a on a.id_account = p.prispevky_autor
                left join download as d on d.id_download = p.download_ids 
                WHERE p.id_prispevky=$id_prispevky ";
                
                $res=mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );

    if (mysql_num_rows( $res ) == 1 ) {
    while ( $row=mysql_fetch_assoc($res) ) {

a takto je spravený :
      echo "<center>" .$row ['download_ids']. "</center><br>";   /* toto mi vypise ako to je zobrazene v DB prispevky */
      echo "<center><img src='".$row ['dest']." '  style='vertical-align:middle' alt=''> </center><br>";  /* toto mi výpise čo potrebujem ale len jedno ID 10 vždy len to prve číslo uložene v download_ids */
      /*  dest =  uložená adresa ku súboru kde po uploade sa mi uloží */

Ako docielim aby sa mi vypísali aj čísla čo sú na druhom a ďalšom mieste oddelene čiarkou v download_ids napr.: 10,11,20, ...
juriad
Profil
Hóódně složitě. Máš špatně navrženou strukturu v databázi. Nikdy nevkládej do databáze více hodnot do jednoho sloupce.


Předpokládám, že každý download patří jednomu příspěvku.
Pak přidej sloupec ID_prispevku do tabulky download a odstraň ten hybrid (download_ids).

Pak dotaz na všechny dotazy k příspěvku:
SELECT * FROM download WHERE ID_prispevku = 6

Dotaz na některé soubory:
SELECT * FROM download WHERE ID_download IN (11, 20)
james2210
Profil
tento problem som vyriesil tako si navrhol juriad , ale teraz mam este jeden problem :
potrebujem podmienku (aspon podla mna)

problem je asi taký mam 5 obrazkov
ked ich dam vypisat (zobrazit) tak mi ich da pod seba

lenze ja chcem aby ich dalo asi takto (kazde pismeno zobrazuje jeden obrazok)
A B
C D
E

pri 6 obrazkov to bude takto
A B
C D
E F

problem je že viem to vyriesit cez tabulku ale ide o to ze pocet obrazkov jednotlivych prispevkov je rozny
Nevie mi niekto tu podmienku napisat mne sa to nedari
dakujem
Alphard
Profil
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Výpis výsledků z databáze (nebo z jiného zdroje) do tabulky o více sloupcích
james2210
Profil
ďakujem , pomohlo mi to

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: