Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sxmanek Profil |
Ahoj zkouším si udělat počítadlo prohlížečů, kteří vstoupí na stránky.
Nejdřív by to mělo vytáhnout řetězec z HTTP_USER_AGENT a poté ho prohledat jestli se v něm nachází dané slovo, v tomto případě Mozilla a pokud ano tak se nastaví proměnná $browser, podle které se nakonec inkrementuje v tabulce. Tak by to mělo fungovat(doufám). Ale z nějakého důvodu se mi to v tabulce neinkrementuje. Zkouším to na localhostu není možné, že by to bylo tím. <?php require 'database_connection.php'; $info = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; if (strpos($info, 'Mozilla')) { $browser='firefox'; } else { $browser='???'; } mysql_query("UPDATE prohlizece SET $browser = $browser + 1"); ?> |
||
lionel messi Profil |
Funkcia strpos vracia 0, ak je hľadaný reťazec (Mozilla) nájdený hneď na začiatku „prehľadávaného“ stringu, nula sa pretypuje na false a podmienka je tým pádom nesplnená. Rieši sa to takto:
if (strpos($info, 'Mozilla') !== false) |
||
Sxmanek Profil |
Vyřešeno..sem prostě blbec, mám 2 php, jedno na zobrazování a jedno na počítání...sice jsem si to zobrazoval, ale php na počítání jsem nikde nevolal...jinak to s tím "!== false" je jedno jestli to tam mám nebo ne, funguje to stejně
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0