Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lolkohrad Profil * |
#1 · Zasláno: 29. 4. 2014, 11:17:16
potreboval bych najit podle hodnoty id node a cely item vymazat.
XML mam ve tvaru: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <datas> <books> <item> <id>3</id> <name>jízdenka</name> <author>pro Michalku</author> </item> <item> <id>5</id> <name>jízdenka</name> <author>pro Michalku</author> </item> </books> </datas> kod pro nalezeni podle id cisla a nasledne vymazani mam nasledujici(pri spusteni se nic nestane): function remove($node){ $file = "aaa.xml"; $fp = fopen($file, "rb") or die("cannot open file"); $str = fread($fp, filesize($file)); $xml = new DOMDocument(); $xml->formatOutput = true; $xml->preserveWhiteSpace = false; $xml->load('aaa.xml') or die("Error"); $searchNode = $xml->getElementsByTagName( "id" ); foreach( $searchNode as $searchNode ) { $valueID = $searchNode->getAttribute('id'); if($valueID==$node){ $searchNode->parentNode->removeChild($valueID); } } $xml->save('aaa.xml'); } remove(3); |
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 29. 4. 2014, 11:36:45
$searchNode->getAttribute('id'); je nesmysl, žádný atribut id tam nemáš. Zkus spíš $searchNode->textContent .
|
||
lolkohrad Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 4. 2014, 12:02:40 · Upravil/a: lolkohrad
to je pravda, zkusil jsem to zmenit, ale hlasi to chybu. Zkusil jsem i to xml predelat a dat mu attribut id, ale take to nejde. Najde se nekdo kdo mi pomuze ?
tak jsem to nakonec vyresil jinak asice pres Xpath |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0