Autor Zpráva
Thelvyn
Profil *
mam problem s "funkci" include(), php neumim skoro vubec (presneji vubec), ale na tohle jsem nejak prisel, ale problem prisel tehdy, kdyz mam soubory, ktere vkladam v jinych adresarich.
napr mam hlavni ardesar ve ktere je index.php a menu.php, potom jso utam slozky home a other. ve slozce home je news.php a ankety.php, ve slozcen other je reklama.php a vymena.php. takze ajk to udelat,aby to slo???? kdokliv poradte
*asi jsem to nepopsal nejlip ..........
Thelvyn
Profil *
menu.php vkladam do news.php, reklama.php a vymena.php, ale nevim jak..............
Anonymní
Profil *
<?php include("/menu.php"); ?>
Thelvyn
Profil *
to mi je taky jasne, ale kdyz je to mimo tu slozku ve ktere to je musi se am psat nejake promene a to nevim..............
Havel-st
Profil *
normálně, jako v html:

<?php include("./menu.php"); ?>
<?php include("./home/cosi.php"); ?>
<?php include("./other/cosi.php"); ?>
a o úroveň výše: ../cosi.php

a v těch souborech ze složek musíš psát adresy, jako kdyby to bylo v index.php
Thelvyn
Profil *
ale kdyz zadavam v menu tak je to nejak takhle:
index.php?name=news..............
a potom nechapu jak se definuje to news, a hlavne proc se to pise takhle to index.php?.............. :-/
Havel-st
Profil *
Voláš tu samou stránku a posíláš tam proměnnou $name="news"; v té hlavní stránce máš nějaké podmínku: když je proměnná news, tak proveď include s určitým souborem.
Konkrétněji to nejde, způsobů je víc a nevíme jak to u tebe, ve skriptu vypadá.
Havel-st
Profil *
Pro více adresářů by bylo vhodné použít switch, ale jestli se ti to nechce studovat, můžeš to provést podmínkama:

<?php
if ($name == "news") { include("news/cosi.php"; }
elseif ($name == "jina") { include("home/jina.php"; }
elseif ($name == "dalsi") { include("jinde/dalsi.php"; }
else { include("uvod.php"; }
?>

adresy budou:
index.php?name=news
index.php?name=jina
index.php?name=dalsi

první podmínka je if,
následuje libovolný počet podmínek elseif
a nakonec dáš do else soubor, který se načte, když proměnná chybí, nebo je špatná.
Boss2K
Profil *
Pro upřesnění... Uzavřít fci INCLUDE. Jinak to nepůjde. :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.