Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Fastman Profil |
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jak by se dalo udělat, že pro zadané slovo se vygeneruje stejné slovo. Bohužel jsem to nikde nenašel. Například zadám: ovoce a výsledkem bude náhodně vygenerované slovo: owadnq Když to zadá znova (ovoce), tak se mu znova ukáže: owadnq. Děkuji za odpověď. |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:17:49
|
||
fandaa Profil |
#3 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:20:40
Fastman:
Co takhle MD5 slova a odříznout čísla? |
||
Fastman Profil |
#4 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:26:40
juriad, fandaa:
Super díky! Použil jsem sha1 a teď mi to generuje například: wdawa na: dca42d7a83df570614e0d4045fb9f5a26925af82 nedal by se tento kód zmenšit? Omezením znaků? |
||
juriad Profil |
Funkcí substr můžeš vybrat prvních několik znaků.
K jakému účelu to potřebuješ? Pozn. existuje možnost, že dva různé vstupy dají stejný výstup, ale ta pravděpodobnost je extrémně malá. Možná to u funkce sha1 za dobu její existence ještě nikdy nenastalo, ale kdo ví... Je však dobré o tom vědět. |
||
CZghost Profil |
#6 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:36:22
Fastman:
Jestli chceš surová data, tak přidej parametr "true" za hashovaný řetězec. To znamená, že ti vypíše tyto znaky: ܤ-zßWŕÔ_ąő˘i%Ż‚ Sha1 se hodí spíše k porovnávání, než k ukazování, vrací totiž binární data, kterým člověk porozumět nedokáže. Udělej, co ti nabízí fandaa, výstup sha1 se nedá přečíst ;-) |
||
Chro Profil |
#7 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:42:46
Fastman:
Nebo http://www.php.net/manual/en/function.str-rot13.php Jde o variantu caesarovy šifry a na webu se používá pro na první pohled nečitelné nápovědy. Neumí čísla a umí jen písmena angl. abecedy. |
||
Fastman Profil |
#8 · Zasláno: 3. 5. 2014, 14:45:08
CZghost, juriad:
Ok díky. $zkraceno = substr("$sha1_data",36 ); Mám to pro identifikaci daného uživatele. |
||
juriad Profil |
Fastman:
Lepší je: substr($sha_data, 0, 6); 1. To $sha_data nemá být v uvozovkách; již to je řetězec. 2. Příjemnější je pracovat se začátkem výstupu. Lépe se to manuálně kontroluje. Náhodnost dat je všude v řetězci stejná, takže na tom nezáleží. |
||
Fisir Profil |
#10 · Zasláno: 3. 5. 2014, 20:09:29
Pouze podotknu, že existuje více hashovacích metod, které vracejí různě dlouhé hashe. Hezké srovnání je v jednom komentáři u PHP funkce
hash() (a ve druhém komentáři je výkonnostní test).
Nicméně tady je to asi jedno. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0