Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
quatzael Profil |
#1 · Zasláno: 11. 5. 2014, 17:41:57
Ve scriptu mám funkci
array_merge() .
Jenže je problém, že do ní vkládám výsledky hledání z databáze. A pokud dotaz neodpovídá žádnýmu výsledku, tak to hodí místo pole jenom NULL. A já bych potřeboval nějak zkontrolovat jestli je každá ta proměnná pole, protože, když tam do tý funkce dám byť jen jednu takhle špatně definovanou proměnnou, tak ta funkce nic nesloučí a dál už je to celý blbě.. |
||
abc Profil |
#2 · Zasláno: 11. 5. 2014, 17:45:13
|
||
quatzael Profil |
#3 · Zasláno: 11. 5. 2014, 17:51:30
abc:
Aha. Tak to jsem zrovna hledal a nějak nenašel.. Každopádně díky.. A jde ještě nějak pro jistotu ověřit, že je to asociativní jednodimenziální pole?? Ty data jdou potom do jsonu, takže proto je co nejdůkladnější kontrola nutná.. |
||
abc Profil |
#4 · Zasláno: 11. 5. 2014, 18:35:51
Použij kolečko na myši a podívej se do komentářů v PHP manuálu, nalezneš tam obě funkce pro kontrolu.
|
||
quatzael Profil |
abc:
Aha, já jsem myslel, že bude existovat něco přímo vestavěnýho do PHP.. Moderátor jenikkozak: Za větou se píše jediná tečka. Kdy už to konečně pochopíš?
|
||
Chro Profil |
#6 · Zasláno: 11. 5. 2014, 19:24:48
Jak detekovat asociativní pole je v komentářích manuálu k funkci is_array, jak detekovat jednorozměrné pole bez procházení pole cyklem:
if (is_array($pole) && count($pole, COUNT_RECURSIVE) === count($pole)) { //jednorozměrné } |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0