Autor Zpráva
ann
Profil *
Dobrý den,
mám na vás takovou otázku.
vím že toho je tady spousta na toto téma,ale mě by spíše zajimalo,jakým způsobem by bylo lepší tento stav zjištovat.
Moje myšlenka je taková,že bude hledat online uživatele,pokud se někdo odhlásí,nebo zavře prohlížeč bez odhlášení,nebo bude dlouho neaktivní,prohlásí ho to za offline/neaktivním a popř mu přepíše hodnoty v databázi.

Napadlo mě jako první udělat to přes čas,tzn např po 5min ho to odhlásí nebo spíše ho to napíše že je offline.
ovšem to si myslím že je trochu náročnější na hosting ne?když bude po každý načtení stránky načítat celý projekt a ještě ke všemu kontrolovat zda je uživatel online/offline?
nebo to nebude znát?

potom mě napadlo přes js onUnload
ale nemám s tím zkušenosti.

a jako poslední co mě napadlo je cron.
ovšem crona nemá každý hosting,a tak se sním nechci moc setkávat(vůbec ho nepoužívám)

popř neexistují ještě nějaká jiná řešení?
Děkuji za vaše reakce a rady :)
názorné ukázky není třeba,stačí pouze slovy jak by to mělo/mohlo vypadat efektivněji.
Alphard
Profil
Obvyklé řešení je při každé akci uživatele aktualizovat jeho záznam v db. Za aktivního je považován uživatel, který provedl akci v posledních x minutách.
Řešení vyžaduje jeden databázový dotaz navíc, není to žádná katastrofa.
ann
Profil *
Alphard:
aha,no,dobře udělám to tak...
akorát mám takovej malej problém...
proč mě nefunguje tohle?
StrFTime("%H:%M:%S", time());
? napíše mě to 01:33:34 a přitom je 13:15:00
když zapisuju do db time tak mě to vypisuje dobře
Výpiis z databáze - 13:14:56
Výpis aktualního času - 01:33:34


tak už to je dobrý,chyba byla na mojí straně

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0