Autor Zpráva
james2210
Profil
Dobrý deň

Snad ten moj problem popisem dostatocne zrozumitelne lebo už sam si neviem dat rady.
problem je že mam dve tabuľky "obaly" a "komentare"

DB obaly as o
id_obaly
obaly_nazov
obaly_nazoven
...

DB komentare as k
id_komentare
obsah
id_obaly

k.id_obaly == o.id_obaly

problem je že potrebujem spocitat pocet komentarov k danemu id-obalu ale neviem ako to docielit
skusal som aj "count(*)" pri zapise takom co mi z 90% funguje ale nedari sa mi to dostat do uplnej dokonalosti

problem je v tom ze sa to zobrazuje na index.php kde v adresnom riadku nemam ziadne id
a neviem spraviť podmienku where pri vypise z mysql

$sql= "select * from obaly as o 
                left join account as a on a.id_account = o.obaly_autor 
                left join download as d on d.id_obaly = o.id_obaly
                WHERE schvaleny = '3' and d.priorita = 1 order by o.id_obaly desc LIMIT 10";
$res=mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );


if (mysql_num_rows( $res ) > 0 ) {
    while ( $row=mysql_fetch_assoc($res) ) {
    
    echo "<div class='blog-obsah'>"; 
    echo "<center><div class='nadpis'><a href='novinkaobsah.php?id_obaly=" .$row ['id_obaly']." '>" .$row ['obaly_nazov']. "</a></div></center>";
    echo "<div class='podnadpis'>" .$row ['obaly_nazoven']. "</div>";

$komentare = mysql_query("select k.id_komentar,k.id_obaly, count(*) from komentare as k
                                          -- left join obaly as o on o.id_obaly = k.id_obaly 
                                          -- where k.id_komentar = k.id_obaly 
                                          group by k.id_obaly ");
                              
    while ( $row1 = mysql_fetch_assoc($komentare) ) { 
    echo "<td style='vertical-align:middle'><img src='images/postcommentsicon.png' style='vertical-align:middle' alt=''> komentare : " . $row1['count(*)'] . "</td>";  
      }
      
     }
  }

1.prispevok == komnetare 2
2.prispevko == komentare 3
3.prispevko == komentare 1

toto mi funguje tak že na index.php sa mi zobrazili 3 príspevky ale v každom jednom mam 3x komnetare 2 komnetare 3 komnetare 1
a nedari sa mi docielit aby sa mi komentare zobrazili iba raz ku ktorému príspevku patri

lebo neviem presne ako funguje "count(*)" ale chcem že ked napr.:
1.prispevok == komnetare 2
2.prispevko == komentare 3
3.prispevko == komentare 1
4.prispevko == komentare 0

aby sa pri zobrazil aj vysledok 0
ale sa mi zda ze "count(*)" pocita od č.1 ale som len zaciatocnik v programovani a rozmyslal som ako to spocitavanie spravit cez php ale neviem to zapisat aby mi zratalo rovnake k.id_obaly cislo
a vysledok zobarazilo

napr.: v DB komentare
id_komentare , id_obaly
1 5
2 5
3 4
4 2

aby pri vypise z DB obaly id_obaly (5) == (2) komentare ...
ak to bude vlmi potrebne dam aj ukazku na zivu stranku ale zatial mam to rozpracovane na localhoste

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0