Autor Zpráva
michal454454
Profil
Zdravim, chci se zeptat jak nastylinguju přes CSS jednotlivý prvky PHP jako je tlacitko nebo ruzne kolonky... proste jak tohle do css style zapsat? presne diky
scheras
Profil *
PHP prvky nijak stylovat nejdou. Pravděpodobně máte na mysli HTML prvky. Doporučuji nějaký tutoriál o vytváření webu.
michal454454
Profil
no jasne ale ty php jsou soucasti html v body psany a jak je nastylinguju třeba barvu, border a tak? nejak to musí jit ne? ;)
Jcas
Profil *
Laicky:
1. Prohlížeč odešle požadavek na server - ukaž stránku index.php
2. server zpracuje soubor index.php a poskládá html kód a odešle ho prohlížeči
3. Prohlížeč si ho přečte a přečte zobrazí.
4. elementy (např. <div>) zobrazí tak jak je napsáno v css - jak je nastylováno.

Možná hledáš něco takového:
$barva = 'red';
foreach($pole as $value) {
echo '<p style="color: '.$barva.';">'.$value.'</p>';
$barva = $barva=='red' ? 'blue' : 'red' ;
}
quatzael
Profil
michal454454:
asi si spíš nastuduj co to je php..

ale funguje to takhle nějak:
<style>
.part-one
{
color: red;
}
</style>
<?php
echo "<div class=\"part-one\">bla bla bla</div>";
?>
Destiny_1
Profil
úplně stejně jak ostatní prvky
<style>
#mujelement {
background: white;
border-radius: 10px;
color: green;
}
</style>
<input type="submit" value="odeslat" id="mujelement">
Jcas
Profil *
michal454454:
php jsou soucasti html
php není součástí html!!! php používám pro vytvoření html, takového jaký potřebuji.
Nauč se základy - teorii - bez ní to nejde.
Bubák
Profil
Stylopis se nepíše pro PHP, ale pro výsledný HTML soubor.
Pokud neumíš pracovat s CSS, koukni na CSS.
michal454454
Profil
Jcas:
Takze musim mit vytvoreny index.html, index.php a v tom html bude nadefinovany to CSS teda? :)
quatzael
Profil
michal454454:
jenom jeden soubor index.php, css můžeš mít v externím souboru.
Bubák
Profil
michal454454:
Takze musim mit vytvoreny index.html, index.php a v tom html bude nadefinovany to CSS teda? :)
Ne.
Co ti na [#8] není jasné? hlavně, „pokud neumíš pracovat s CSS, koukni na CSS.

quatzael:
jenom jeden soubor index.php
Předpokládám, že web michala454454 bude mít více stránek, než jen index.php. Ale je pravděpodobné, že michal454454 může začít se stylováním stránky index.php, nic proti tomu nemám.
Jcas
Profil *
CSS


Dám ti radu. Momentálně totálně zapomeň na php.
udělej si soubor .html na svém počítači. A otevírej ho prohlížečem.
Pak si udělej soubor .css a spoj ho se souborem .html
A až tohle pochopíš, tak jdi dál.
michal454454
Profil
Jcas:
Tohle uz mam udelane, dokonce jsem uz zkousel spoustet ze serveru stranky na web zdarma tak se kdyztak podivej prosim je to adresa wsa.wz.cz/wsa/[/url] a rekni mi co a jak
Joker
Profil
michal454454:
Tohle uz mam udelane
Fajn, teď viz Základní kurz 1: Úvod - hlavně ten obrázek. Tam jsem se pokusil znázornit fungování PHP (v kontrastu s JavaScriptem).

Ještě blíž je to pak popsané na začátku kapitoly Základy syntaxe (ale neuškodí si přečíst i ty ostatní kapitoly).
michal454454
Profil
Joker:
ted to uplne nechapu vysvetli mi to nejak lip vzhledem k tomu mymu webu.. diky ;)
Petr ZZZ
Profil
michal454454:
a jak je nastylinguju třeba barvu, border a tak?
barvu: Barvy a pozadí
border: Rámečky
a tak: CSS styly - úvod

Kód stránky musí mít strukturu složenou z HTML-tagů. Ty tagy se pak dají pomocí CSS stylovat. V PHP se nic nestyluje, ale dá se v něm poskládat HTML-stránka (akorát musí mít příponu .php, na rozdíl od „čistého“ HTML).

(Říká se nastylovat, ne nastylingovat.)
Joker
Profil
michal454454:
ted to uplne nechapu vysvetli mi to nejak lip vzhledem k tomu mymu webu
A co konkrétně?
Třeba kterou část v té učebnici?
michal454
Profil *
Joker:
Nešlo by třeba aby jsme to spolu řešili přes skype? Díval ses na ten můj web? :)
DarkMeni
Profil
michal454454:
jednotlivý prvky PHP jako je tlacitko nebo ruzne kolonky

Nejspíš máš na mysli formulářový prvky jako například <input type="text">, <input type="submit" value="Odeslat"> (ty už součástí HTML jsou)

Tak jak ti tu už radili - stejně jako ostatní, přiřadíš jim třeba nějakou třídu nebo id aby ses k nim mohl dostat v css selektoru a pak je nastyluješ

Možná bude lepší když sem dáš ukázku kódu a řekneš čeho chceš dosáhnout
Bubák
Profil
michal454454:
stranky na web zdarma tak se kdyztak podivej prosim je to adresa wsa.wz.cz/wsa/[/url] a rekni mi co a jak
Klikací odkaz: http://wsa.wz.cz/wsa/
Napiš, co a jak potřebuješ.

Co už sis přečetl z odkázaných kapitol o CSS? Mám neodbytný dojem, že níc, jen loudíš rady po Skype.
michal454454
Profil
Bubák:
potreboval bych tam udelat rozbalovaci menu a potreboval bych nejakej banner jak je tam ten obrazek, aby se samy prepinaly obrazky a moh je uzivatel prepnout i sam treba pomoci takovych tech kolecek a nechci to delat v GIF protoze ty obrazky ztrati kvalitu..
Joker
Profil
michal454:
Nešlo by třeba aby jsme to spolu řešili přes skype?
No, možná by se nějaký čas na soukromé konzultace našel. Cena dejme tomu 300 Kč za hodinu.
Jestli to má být zadarmo, můžu to přidat na seznam věcí, které bych pro někoho mohl zadarmo udělat až na to bude čas.
Bubák
Profil
michal454454:
potreboval bych tam udelat...
Aha, a já si myslel, že chceš vědět, jak pomocí CSS nastylovat jednotlové prvky stránky, jako tlačítka, kolonky...
Medvídek
Profil
Jcas:
Od toho tu je interní odkaz na hledání googlem.
Moderátor Petr ZZZ: Reakce na smazaný příspěvek.

Výsledky hľadanie „Rozbalovací menu“ v Googlu:
 1 • Rozbalovací menu pomocí HTML a CSS (bez skriptů) - YouTube
 2 • Boční rozbalovací menu pomocí HTML a CSS (bez skriptů) - YouTube
 3 • CSS v praxi | Seznamy | Řešené příklady
 4 • CSS: Vysouvací menu - Tvorba webu
 5 • 13 způsobů jak vytvořit rozbalovací menu | Zdroják
 6 • Rozbalovací menu pomocí CSS - Kurzygrafiky.cz
 7 • Vašátko
 8 • Rozbalovací menu pro phpRS - Cabernet Software

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0