Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wordik Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 6. 2014, 20:27:19
Dobrý den,
nedávno jste mi zde poradili používat obecné pravidlo, moc jste mi tím pomohli. Ovšem nyní jsem narazil na jeden problém. .htaccess 1RewriteEngine On RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
# faktura
RewriteRule moje-objednavky/faktura/([_a-zA-Z0-9\-]+)?$ shared/resources/scripts/php/invoice.php?v1=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [L,QSA] takto mi nejde ani jedno z těchto pravidel. Co konkrétně chci a co nefunguje: Když vlezu na http://www.mojedomena.cz/moje-objedenavky/faktura/1 aby to podstrčilo URL shared/resources/scripts/php/invoice.php?v1=1 ovšem když zadám pouze http://www.mojedomena.cz/moje-objedenavky aby se pravidlo pro fakturu neaplikovalo a naopak se aplikovalo obecné pravidlo. Chtěl jsem použít pouze to obecné pravidlo a další pravidlo tam nepřidávat, ovšem v PHP nelze podstrčit URL bez přímého přesměrování pokud se nepletu. |
||
Camo Profil |
#2 · Zasláno: 19. 6. 2014, 23:47:31
Nerozmýšľal si nad tým, že by si to spracoval v php? To by bolo určite jednoduchšie.
|
||
wordik Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 6. 2014, 10:06:34
Camo:
No to mě samožřejmě napadlo, ale jak v PHP docílíte toho aby URL: http://www.mojedomena.cz/moje-objedenavky/faktura/1 podstrčilo URL: shared/resources/scripts/php/invoice.php?v1=1 ale adresní řádek se samozřejmě nezměnil? |
||
Camo Profil |
#4 · Zasláno: 20. 6. 2014, 11:53:23
wordik:
Tu ide o to, aby aplikácia podľa tej adresy vedela zisťiť aký obsah má zobraziť. Zobraziť znamená includnuť ho, alebo načítať z databázy. Riešiť tieto veci cez mod_rewrite nieje dobrý nápad. Mod rewrite je niečo ako čierna mágia a je pomalý. Je problém includnúť ten tvoj súbor a nastaviť $_GET parameter resp. Premennú $v ? Rozsekáš si adresu cez explode() a zistíš či obsahuje slová moje-objednavky a faktura ak hej includnes ten tvoj script. |
||
wordik Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 6. 2014, 13:25:02
Camo:
Co se tyká rozsekávání URL, tak to tak mám řešené, jak je vidět z prvního komentu, pak používám to obecné rewrite pravidlo a vše poté zpracovávám v PHP. Ale možná jsem zapomněl dodat podstatnout věc, a to že skript shared/resources/scripts/php/invoice.php?v1=1 má zobrazit PDF. včera jsem myslím zkoušel include('shared/resources/scripts/php/invoice.php?v1=1'); jenže v include nelze předávat parametry pokud se nepletu, protože mi to tam psalo nějakou takovou chybovou hlášku. |
||
Camo Profil |
wordik:
Na tom že je to pdf teraz nezáleží. Tú premennú $v si normálne založíš v scripte ktorý volá ten include. A v includovanom súbore k nej máš normálne prístup. Takže nepotrebuješ predávať cez GET žiadne parametre. |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
wordik Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 6. 2014, 16:27:38
Camo:
Děkuji, navedl si mě správnou cestou, již jsem to vyřešil :-). |
||
Časová prodleva: 11 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0