Autor Zpráva
michalworms
Profil
zdravim, pro načítání podstránek používám tento script
      <?php
       
        if (!isset ($_GET['stranka'])) 
        {include "uvod.php";}
         else { 
      $obsah = require($_GET['stranka'] . '.php'); 
      }     
               ?>
teď bych chtěl ale udělat link na externí stránku např. <a href="www.google.com">google</a> . Problém je v tom že se mi adresa načte přes funkci get do proměnné tudíž mě to hodí chybu že na mém serveru tato adresa neexistuje. jak tedy udělat aby po kliknutí na odkaz google byla zobrazena stránka z googlem a ne pořád moje stránka s chybou:????? díky moc
Tomáš123
Profil
michalworms:
Možno sa v tom nevyznám, ale prečo to riešiť cez PHP? Nebolo by jednoduchšie tam dať priamy odkaz podobný tomu, čo si uviedol hore?
michalworms
Profil
michalworms:
už jsem to vyřešil, stačilo zadat místo www.google.com , http://www.google.com ,,, může mi někdo vysvětlit proč to bez http nefunguje?
CZghost
Profil
michalworms:
může mi někdo vysvětlit proč to bez http nefunguje?
No vidíš, toho jsem si nevšiml :D Bez http:// se jedná o relativní odkaz, tudíž odkazuješ na soubor www.google.com v současném umístění, což ten soubor pochopitelně neexistuje. Když dáš před adresu protokol http://, jedná se o odkaz absolutní, takže tě to přesměruje na tuto doménu. To znamená, že tvůj dřívější odkaz nebude v žádném případě fungovat, dokud neuděláš soubor www.google.com (může to být třeba HTML stránka s přesměrováním na Google), který se ti potom načte a bude se chtít pravděpodobně stáhnout, protože koncovka .com je v systému Windows registrována pro dávkový soubor pro příkazový řádek.

Více zde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: