Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RastyAmateur Profil |
Dobrý večer,
prosím o radu, mám: <?php $pass = $_POST['heslo']; $password = "heslo"; //tajné heslo if ($pass == $password): ...... ?> jak mám udělat, aby ty hesla mohla být dvě? Díky |
||
DarkMeni Profil |
#2 · Zasláno: 21. 6. 2014, 20:40:04
A na oba hesla se má povolit přístup ke stejný stránce (nebo se má pro jiný heslo zobrazit jiný obsah)?
Třeba přes pole: <?php $heslo = $_GET["heslo"]; $mozna_hesla = array( "heslo1", "heslo2", "heslo3" ); if( !in_array($heslo, $mozna_hesla) ) { exit("Nespravne heslo"); } ?> |
||
RastyAmateur Profil |
#3 · Zasláno: 21. 6. 2014, 20:43:23
Má to být na stejnou stránku, ano. Jde o přidávání novinek na web, a v případě vyplnění "heslo1" se pak podepíše jako (např.) "Agent 007" avšak v případě hesla2 by se podepsal jako "pepek námořník".
<?php if ($_POST['heslo'] = heslo1) $autor = "Agent 007" ?> <?php if ($_POST['heslo'] = heslo2) $autor = "Pepek námořník" ?> |
||
jenikkozak Profil |
#4 · Zasláno: 21. 6. 2014, 20:48:29
Pro porovnávání se používá operátor
== . Jeden znak „rovná se“ přiřazuje hodnotu.
Řetězce se píší do uvozovek nebo apostrofů. Na konci příkazu se píše středník. |
||
RastyAmateur Profil |
#5 · Zasláno: 21. 6. 2014, 20:49:12 · Upravil/a: RastyAmateur
Jsem sem napsal jen tak narychlo ;)
Již jsem si poradil, děkuji všem za pokusy :-) |
||
DarkMeni Profil |
#6 · Zasláno: 21. 6. 2014, 21:37:39
RastyAmateur:
„Má to být na stejnou stránku, ano. Jde o přidávání novinek na web, a v případě vyplnění "heslo1" se pak podepíše jako (např.) "Agent 007" avšak v případě hesla2 by se podepsal jako "pepek námořník".“ Takže něco jako identifikace uživatele před odesláním příspěvku To jde udělat docela jednoduše zase přes asociativní pole: <?php $heslo = md5($_POST["heslo"]); $jmeno = $_POST["jmeno"]; $uzivatele = array( md5("heslo1") => "Agent 007", md5("heslo2") => "pepek námořník" ); if( !isset($uzivatele[ $heslo ]) or $uzivatele[$heslo] != $jmeno) { exit("Nespavne heslo nebo jmeno"); } $author = $uzivatele[$heslo]; ?> |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0