Autor Zpráva
_fantomas
Profil
Ahoj, potreboval bych do tagu mezi
<head> a </head> nejak naifovat
že pokud jsem na stránce index.php tak je title treba Novinky
pak žew pokud sem na stránce mapa tak title je Mapa
Chci si tak ulehčit práci s tím že nemusím dávat do každé stranky
nejaky title ... nevíte jak na to?
grimword
Profil
$KdeJsem = "$_SERVER[REQUEST_URI]";

if($KdeJsem=="index.html"){  echo "Hlavní stránka"; }
if($KdeJsem=="mapa.html"){  echo "Mapa stránek"; }
if($KdeJsem=="diskuse.html"){  echo "Diskuse a forum"; }

Není to odzkoušené, píšu z hlavy. Vyzkoušej.
Alphard
Profil
To naifovat nemělo být pochopeno doslova, lepší bude vytvořit pole s mapou titulků.
$titles = [
  'index' => 'Hlavní stránka',
  '...' => '...',
];
Ale moc nechápu, že to nechcete dávat do každé stránky. Já bych se naopak snažil o strukturu, která mi umožní definovat titulek u každé stránky. Abych to měl pohromadě.
Joker
Profil
grimword:
Ehm, switch?

Ale raději bych si titulky dal do pole a pak vypsal příslušnou položku toho pole.
_fantomas
Profil
[#2] grimword udelal sem to takhle

$url = "$_SERVER[REQUEST_URI]";
if($url=="/"){  $title = "MineMad.eu - Novinky"; } // Index
if($url=="/index.php"){  $title = "MineMad.eu - Novinky"; } // Index
if($url=="/registracia.php"){  $title = "MineMad.eu - Registrácia"; } // Registracia
if($url=="/404.php"){  $title = "MineMad.eu - 404"; }  // 404
echo "<title>",$title,"</title>";

Funguje to ale nevím zdá je to nejlepší ...
Nemuže se tak nic pokazit nebo tak?
juriad
Profil
Nebo lze použít toto:
<?php

$page = !empty($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'home';
if (!preg_match('/^[a-z_-]$/i', $page) || !file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        $page = 'home';
}

ob_start();
include('pages/' . $page . '.php');
$content = ob_get_clean();

preg_match('/<title>.*?<\/title>/', $content, $matches);
$title = $matches[0];

?>
<!doctype html>
<html>
  <head>
    <?php echo $title; ?>
  </head>
  <body>
    <?php echo $content; ?>
  </body>
</html>

S tím, že každá stránka v adresáři pages bude v komentáři obsahovat titulek. Jelikož bude v komentáři, tak v těle stránky nebude vadit. Naopak, preg_match ho vyzobne a následně bude vypsán v hlavičce.
<!-- <title>Homepage</title> -->
_fantomas
Profil
no ten tvuj príklad je nejaky složity :D
Když mi funguje tamto tak to už nechám tak,
ješte bych chtel vyrešit v shoutboxu když napísu treba
1 vetu bez mezer napr "aaaaaaaaaa" (o neco vetší)
tak mi ten text vyjde z divu, nešlo by nejak pres PHP skript
udelat že pokud je v divu v jednom rádku víc než 30 znaku tak
se da nový rádek?
ukázka
www.minemad.eu
CZghost
Profil
_fantomas:
udelat že pokud je v divu v jednom rádku víc než 30 znaku tak
se da nový rádek?
Nebude lepší toto řešit přes CSS a použít vlastnost word-wrap? Zalamování uprostřed „slova“ zasahující dále, než je hranice divu, by to mělo zvládnout.
_fantomas
Profil
Jop, díky :)
grimword
Profil
Joker:
grimword:
Ehm, switch?


v otázce byl požadavek "naIFovat"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: