Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
igor ihnizdo Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 6. 2014, 07:34:41
Dobrý den, mám takový problém...Snažím se udělat kalkulačku pro výpočet splátek, ovšem stále má pár chyb a už si nevím rady.
Potřebuji, aby kalkulačka uměla vypisovat období ročně - tedy 1. rok, 2. rok, 3. rok...Ale vypisuje mi to od roku 0. ale hlavně chybný zůstatek a poslední rok ( tedy 10. v případě $let ) by měl být zůstatek už 0.. <?php $uver = 70000; $let = 10; $sazba = 0.05; $mesice = $let*12; $A = (round(($uver * $sazba/12)/(1-pow((1/(1+$sazba/12)),($mesice)))*100 )/100)*12; $mes_spl = $A/12; echo ("Velikost jedne mesicni splatky: <b> $mes_spl ,- € </b>"); echo "<table width='100%' class='calc'> <tr> <th> Rok </th> <th> Splátka </th> <th> Úrok </th> <th> Istina </th> <th> Zustatek </th> </tr>"; for($rok=0; $rok<=$let; $rok++){ if($rok == 0) { $zustatek_uveru[$rok] = $H; $urok[$rok] = $sazba*$zustatek_uveru[$rok]; $splatka[$rok] = $A-$urok[$rok]; $celk[$rok] = $A-$urok[$rok]; } else { $celk[$rok] = $A; $zustatek_uveru[$rok] = $zustatek_uveru[$rok-1]-$splatka[$rok-1]; $urok[$rok] = $sazba*$zustatek_uveru[$rok]; $splatka[$rok] = $A-$urok[$rok]; } echo "<tr> <td > $rok. rok </td> <td > ".round($celk[$rok], 2).",-€ </td> <td > ".round($urok[$rok], 2).",-€ </td> <td > ".round($splatka[$rok], 2)." </td> <td > ".round($zustatek_uveru[$rok], 2).",-€ </td> </tr>"; } echo "</table >"; |
||
Taps Profil |
igor ihnizdo:
„Potřebuji, aby kalkulačka uměla vypisovat období ročně - tedy 1. rok, 2. rok, 3. rok.“ <? for($rok=1; $rok<=$let; $rok++){ if($rok == 1) ... ?> |
||
igor ihnizdo Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 6. 2014, 12:55:15
Jasný, mě jde spíše o ten zbytek..tedy aby v posledním roce byl zůstatek 0 a aby to počítalo tak jak má..
|
||
Jozin Profil |
#4 · Zasláno: 25. 6. 2014, 15:48:06
Zdravím, pokud jste poskytl celý zdrojový kód, tak ani zůstatek být správně nemůže, v prvním roce (ve vašem zdrojovém kódu $rok == 0) máte zůstatek nastaven na hodnotu $H, pokud se správně dívám, tato proměnná není definována. Nejspíš jste se jen upsal a chcete tam $A. Možná bych poradil udělat menší refactoring, protože není jasné z názvu co proměnná $A je.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0