Autor Zpráva
janicka
Profil *
Ahoj,
Mám otázku jak řešit takové jednoduché stránkování. Problematiku už celkem chápu a už jsem si udělala i takovou funkční zkoušku. Z DB si vyčtu celkové položky atd.
Pak to řeším pomocí odkazů předchozí a následující v kterých si předávám hodnoty:
if($page_cur<$total_page)
      {
    echo '<a href="2.php?page='.($page_cur+1).'&limit='.$limit.'">Další ></a>';
      }
    else
      {
       echo 'Další >';
      }
Dále jsem si vytvořila formulář kde jsou dva selecty na výběr kolik záznamů na stránku $limit a druhý na výběr stránky $page. Formulář posílám sám na sebe.

No a teď mi jde o to jak nejlépe propojit tyto odkazy a formulář. Udělala jsem si takovou šílenost z podmínek IF kde kontroluji zda se odeslalo z formuláře $_POST či zda byl stisknut odkaz $_GET. Kupodivu mi to i celkem funguje ale jde mi o zjednodušení.
if (!isset($_POST['page']))
      {
        if
          (!isset($_GET['page']))
             { $page='1';}
        else
             {$_POST['page']=$_GET['page'];
              $page=$_GET['page'];
             } 
       }  
  else {$page=$_POST['page'];
        $_GET['page']=$_POST['page'];
       }

Děkuji za postrčení a rady.
blaaablaaa
Profil
Do superglobalnich promennych ($_POST) bys nemela zapisovat.

Jednoduse bez overovani obsahu promennych (zda je v nich cislo, zda neni zaporne, ...) treba takto:
if ( isset($_POST["page"]) ) {
   $page = $_POST["page"]; 
} elseif ( isset($_GET["page"]) ) {
   $page = $_GET["page"];
} else {
   $page = 1;
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: