Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kindy Profil |
#1 · Zasláno: 16. 7. 2014, 20:06:53
Zdravím :).
Odzkoušel jsem si metody StrFTime(parametry,Time()) a Date(parametry,Time()). StrFTime je super, "jede přesně tak jak má + uznává html tagy pro zalamování, ztučnění... Ale ta Date()!! Ta mi nějak dala :D.. Tam se také vypisuje všechno v pořádku, ale neuznává html tagy + nepodporuje češtinu. Zkoušel jsem tam vložit jako u StrFTime --> SetLocale(LC_ALL,"Czech"); - zkoušel jsem to jak s tou metodou SetLocale, tak i bez ní. Teď se možná nabízí otázka, "tak proč to řešíš, používej metodu StrFTime()". Jenže dočetl jsem se, že metoda Date() blíže vyhovuje evropským standardům - "převádí vše na evropské standardy". a) Co si pod tím představit, pod pojmem "evropské standardy"? b) Jde nějak nastavit u metody Date() čeština? c) Jakou metodu používáte vy? Zdravím :) |
||
Fisir Profil |
#2 · Zasláno: 16. 7. 2014, 20:20:52
Reaguji na Kindyho:
Pokud vím, tak ani u StrFTime PHP neskloňuje. Tudíž používám funkci date s vlastním překládáním. HTML tagy jsem nikdy do data vkládat nepotřeboval, vždy jsem to řešil šablonou (pokud bylo třeba obalit zvlášť datum a čas, tak jsem nejdřív použil funkci date , která vypsala datum a poté znovu s časem).
|
||
Kindy Profil |
#3 · Zasláno: 16. 7. 2014, 20:24:26
Kindy:
Už jsem na to přišel: $datumik = Date("H",Time()); echo("hodina: ".$datumik."<br/>"); $datumik = Date("m",Time()); echo("minuta: ".$datumik."<br/>"); $datumik = Date("s",Time()); echo("sekunda: ".$datumik."<br/>"); ?> |
||
Tori Profil |
Kindy:
„Ale ta Date()!! [...] neuznává html tagy + nepodporuje češtinu.“ Ani jedno není pravda. Rozdíl oproti strftime je hlavně v tom, že u strftime začínají všechny formátovací řetězce znakem procenta, kdežto u date se používají samotné znaky. Takže je potřeba escapovat skoro všechno, ale zrovna znaky s diakritikou ne: echo date('\T\eď \j\e př\e\s\ně <\b>Y-m-d H:i:s</\b>'); Jestli jste pod češtinou myslel české zkratky měsíců, zkusto si pohrát se setlocale, a kdyby to nezabralo, tak si dopište pole pro překlad (číslo měsíce jako klíč, název jako hodnota). |
||
Kindy Profil |
#5 · Zasláno: 17. 7. 2014, 11:40:07
Tori:
Jo s těmi anglickými měsíci bych si poradil přes příkaz switch($prom) { case $prvni_mesic: příkazy; break; . . A jak Jste myslela tohle: kdežto u date se používají samotné znaky. Takže je potřeba escapovat skoro všechno, ale zrovna znaky s diakritikou ne. Jak poznáte co a kde escapovat? Nerozumím, jsem asi na nižším levelu :D |
||
Tori Profil |
#6 · Zasláno: 17. 7. 2014, 12:03:58
„Jak poznáte co a kde escapovat?“
Kouknu se do manuálu k date. Když chci zobrazit písmeno H, napíšu date('\H') , když aktuální hodinu tak date('H') .
|
||
Kindy Profil |
#7 · Zasláno: 17. 7. 2014, 12:18:04
Tori:
Děkuji :) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0