Autor Zpráva
warun
Profil
Dobry vecer vo spolok. Potrebujem poradit vo veci zobrazovania informacii z DB.
na vypis 'produktov' pouzivam prikaz :
<?php
$spojenie=mysql_connect("localhost","meno","heslo");
mysql_select_db("databaza", $spojenie);
$vysledok=mysql_query("SELECT *FROM produkty ORDER BY id",$spojenie);
while ($zaznam=mysql_fetch_array($vysledok)):   

echo "<table>";
echo "<tr>";
echo "<td rowspan='3' height='150px' width='150px'><center>".$zaznam['img']."</center></td>";
echo "<td colspan='2'>".$zaznam['nazov']."</td>";
echo "</tr>";
echo "<tr>";
if (isset($_SESSION["id"])) {
echo "<td>Cena: ".$zaznam['cena']."| <a href='?kosik' style='text-align: right;'>Pridať do košíka</a></td>";
}
else {
echo "<td> Cena: Pre zobrazenie ceny a možnosti pridania tovaru do košíka sa <a href='?strana=prihlas'> prihláste</a></td>";
}
echo "</tr>";
echo "<tr>";
echo "<td colspan='2' style='padding:5px'>".substr($zaznam['popis'],0,200)."</td>";
echo "</tr>";
echo "<tr>";
echo "<td height='1' colspan='2' style='padding-bottom: 20px;'></td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";
endwhile;
?>
stred stranky generujem pomocou :
<
<?php 
if (isset($_GET['page'])){       
                        $soubor=$_GET['page'];
                        $soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$soubor.".php";
                        if(file_exists($soubor2)){     
                           if(substr_count($soubor,"../")>0){ 
                               echo "<h3>Upozornenie</h3>Nedá sa nahrať súbor v nadradenom adresari!";
                           }elseif($soubor=="index" or $soubor=="/index"){
                               echo "<h3>Upozornenie</h3>Index nemôže načítať sám seba!";
                           }else{
                               include $soubor2;
                           }
                        }else{               
                           include "404.php";
                        }
                      }else{                  
                        include "uvod.php";
                      }
?
nakolko obmedzujem vypisanie informacii o produktoch pomocou substr tak potrebujem, aby po kliknuti na 'dalsie info' sa url zmenila napr na '?page=produkty&id=1' a vypisalo informacie o produkte s ID=1. Moja otazka znie, ako to mam spravit ? Google som uz prelustroval asi cely no zatial som sa nedopracoval k vysledku.
Za kazdy pomocny script/radu budem velmi vdacny.
p.s.: v php som zaciatocnik, tak prosim berte aj na to ohlad.
Dakujem.
mimochodec
Profil
warun:
Vyrob si soubor produkty.php, v něm načti $_GET['page'] a z databáze vytáhni data stejně tak SELECTem, jaks to udělal tady, jen na konec přilep ... WHERE ID=$idvyrobku, kde $idvyrobku bude $_GET['id'] po ošetření.
warun
Profil
ten kod na vypis produktov z db praveze mam v osobitnom subore produkty.php
budes taky dobry a nazorne mi na tom mojom kode ukazes kde co zmenit, velmi mi tym pomozes :/
mimochodec
Profil
warun:
ten kod na vypis produktov z db praveze mam v osobitnom subore produkty.php

Ano, tam máš výpis produktů. Jestli chceš stránku, kde bude rozkliknutý jeden produkt (jak jsem pochopil), můžeš to samozřejmě udělat i v tomto souboru, ale není to moc praktické a ta tvoje druhá část kódu je vyloženě napsaná tak, že máš použít ten druhý soubor, jak jsem psal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: