Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Radek73 Profil |
#1 · Zasláno: 22. 7. 2014, 22:44:54
Tak jsem nainstaloval EasyPHP a používám editor HTML-Kit 292. Php se spustí - je tam takový ten semafor, toho jsem dosáhnul instalací dynamické knihovny dll files fixer a přesměrováním některých souborů na port 8081 namísto 80. Pak jsem zkusil napsat jednoduchý program AhojSvěte, je tam jenom jeden příkaz echo aby se ukázalo jestli to funguje. Koncovku souboru jsem změnil z htm na php.
A pak to začalo vypisovat tyhle hlášky: 1.Program nelze spustit protože v počítači chybí php_mbstring.dll 2Vstupní bod procedury php_checkuid se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně php5ts.dll nalézt. 3.Vstupní bod procedury zend_unmangle_property_name se nepodařilo v dynamicky propjované knihovně php5ts.dll nalézt. Poradíte mi někdo co s tím udělat? Mám takový pocit že to i funguje ale přes tyhle hlášky je vpodstatě výsledek nezobrazitelný. Protože tyto hlášky se objevují do té doby než se počítač vyresetuje - to je jediné, co se s tím dá udělat. |
||
Jozin Profil |
#2 · Zasláno: 22. 7. 2014, 23:33:23
Zdravím, nějak nechápu, proč se neustále někdo mučí vývojem PHP pod windows (je mi jasné, že to někdo umí, má to oblíbené nebo že kvůli PHP nepřejde na linux), ale stejně tomu nerozumím, v linuxu je rozjetí PHP a například Apache přece tak jednoduché.
No nic, to byl menší offtopic, to co to píše jsou knihovny, které buď chybí nebo k nim PHP nezná cestu. Někde v php.ini by měla být cesta odkud načítá knihovny, tu cestu to chce zkontrolovat a v případě, že dané soubory tam vážně nejsou, dát je tam. Následky ignorování těch hlášek bys pocítil jen tehdy, kdyby si chtěl využít část php, která je zrovna v dané knihovně. Co se týče vypisování těchto chyb, v již zméněném php.ini se dají výpisy potlačit, ale pokud to jde, raděj bych dodal ty knihovny. Doufám, že jsem alespoň trochu pomohl, Jozin. |
||
Virtus Profil |
#3 · Zasláno: 22. 7. 2014, 23:51:01
Zdravím,
1) v php.ini najdi tyhle dva řádky a ujistise že je řátek s php_exif.dll pod řádkem s knihovnout php_mbstring.dll, případně zkus php_exif.dll odkomentovat pokud bude zakomentován: extension=php_mbstring.dll extension=php_exif.dll 2) a 3) to vypadá spíš že se instalace úplně nepovedla a doporučil bych postup: smazat a nainstalovat znova, nicméně co sem tak koukal po webu tak u těhlech chyb se asi nedá přesně určit proč se vyskytli, ale vesměs většinou to byl problém s verzí PHP a verzí operčaního systému, případně mezi verzí PHP a verzí nějaké PHP knihovny, kterou používá, takže si vůbec nejsem jist že přeinstalace pomůže. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0