Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jan Tvrdík Profil |
Protože nemám rád a nevěřím balíčkům jako EasyPHP, Wamp nebo XAMPP, ale hodí se mi pohodlné přepínání verzí PHP, tak jsem si napsal v C# jednoduchý program, který tento problém řeší.
• Stáhnout zkompilovanou verzi (64bitová, vyžaduje .NET 4.5, návod na zprovoznění) • Prohlédnout zdrojáky na GitHubu ![]() |
||
Tori Profil |
#2 · Zasláno: 2. 8. 2014, 15:36:40
To vypadá moc hezky, taky jsem nad něčím takovým uvažovala. Plánuješ linuxovou verzi?
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#3 · Zasláno: 2. 8. 2014, 18:49:17
Tori:
Spíš ne. To by se muselo napsat asi úplně jinak. Ta aplikace má vlastně čtyři části - ovládání služby Apache, přehazování symlinku, skládání php.ini a GUI pod notifikační ikonou. Pod mono nefungují ty tři nejpodstatnější z nich. |
||
joe Profil |
Jan Tvrdík:
„nemám rád a nevěřím balíčkům jako EasyPHP, Wamp nebo XAMPP“ Jsem na tom stejně, jenom se ke mně pořád odněkud dostává, jak jsou tyhle balíčky nejlepší možná věc :-) ale když jsem jsem se je donutil nainstalovat právě kvůli přepínání PHP verzí, nefungovalo to. PhpVersionSwitcher Vypadá to jednoduše, jak bude čas určitě to vyzkouším :) Mam teď snad jedinou připomínku, na obrázku bych k těm bílým ikonkám (v trayi) dal taky bílou :-) |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Jan Tvrdík Profil |
#5 · Zasláno: 6. 9. 2015, 21:20:50
![]() „bych k těm bílým ikonkám (v trayi) dal taky bílou“ Trvalo to rok, ale už to má ikonku, která zapadá do flat designu Windows 8/10. Po roce jsem vydal další verzi, která řeší především pohodlné přepínání mezi PHP 5 a 7 i v případě, že uživatel používá Apache s modulem pro PHP. Z další novinek stojí za zmínku výrazně lepší podpora pro Nginx a změna konfiguračního formátu na JSON. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0