Autor Zpráva
Yuff.3
Profil
Ahojte,
nejaký nápad ako by sa dali vyriešiť štuchnutia na webe? :D
Ďakujem :)
Str4wberry
Profil
Jaká šťouchnutí myslíte?
Yuff.3
Profil
Ako na FB bolo či ešte je? :D
Proste som užívateľ s ID 1 no a pošlem ID 5 štuchanec. Príde mu nejaké oznámenie niekde
(detaily si doriešim sám) len tú konštrukciu/praktické prevedenia ako by sa dalo spraviť?
Rozmýšlal som, odošlem $stuchanec = $moje_ID ; do DB užívateľa s ID=5 (užívateľ, ktorému
chcem poslať štuchanec) no a jemu príde oznámenie, že štuchanec mu prišiel - podmienka - ak sa
v tabuľke DB nachádza niečo = echo vypíše máte štuchanec od (meno -> podľa štuchanca - keďže tento
štuchanec je zároveň moje ID) -> ďalej by užívateľ klikol na štuchnúť s5 (alebo "zrušiť")
v obidvoch prípadoch by z tabuľky DB vytiahlo celý obsah, a ID ktoré užívateľ zvolí že chce
zmazať/poslať ďalej nový štuchanec - by z tabuľky DB zmazalo. A tuto som skončil :D Ako spravím select toho obsahu tak, aby som nemusel vypisovať všetky možnosti čo môže funckia ktorá mi to vytiahne vypísať, alebo aby som nemal v tej funkcii všetky ID ??
Alebo ináč sa spýtam - je možnosť spraviť select, kde mi čísla z takejto DB vypíše rovno pod premennými?
martin1312
Profil
Tú otázku s číslami a premennými som nepochopil...
Išiel by som na to takto:
DB tabuľka `stuchance`:
ID | user_id_from | user_id_to | date_viewed | date_added
Čo ktorý stĺpec obsahuje je, myslím, jasné (date_viewed - dátum, kedy si upozornenie pozrel prijímateľ štuchnutia, date_added - dátum odoslania štuchnutia, obe sú typu DATETIME). Ak chceš štuchnutia po pozretí vymazať, `date_viewed` tam ani nepotrebuješ.
Pridanie štuchnutia: INSERT do tabuľky, user_id_from uložíš ID prihláseného užívateľa, do user_id_to vložíš ID užívateľa, pre ktorého je štuchnutie určené.
Vypísanie štuchnutí: SELECT ... WHERE user_id_to = 'ID prihláseného užívateľa' AND date_viewed = NULL, tu môžeš rovno použiť JOIN na tabuľku s údajmi užívateľov a rovno zistiť aj konkrétne meno, kto odoslal štuchnutie
Vymazanie štuchnutia: Buď použiť DELETE alebo vložiť do date_viewed NOW(), záleží ako to chceš mať.
Yuff.3
Profil
Pripísanie premennej do bunky tabuľky - skôr som to chcel riešiť takto, ale zrejme to tak nepôjde.. :D
Vytvorenie tabuľky a celkovo takýto spôsob som ešte nepoužil :D Zrejme to bude jednoduchšie, ale fakt neviem ako začať.. :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: