Autor Zpráva
učenec
Profil
Mám skript na upload souborů. Nicméně po uploadu je ten název (obsahující diakritická znaménka) hatmatilka. Chtěl jsem zeptat jestli jde php skriptu nějak říct s jakým kódováním pracuje zkrátka aby to takhle neblblo. V potaz vemte že diakritiku z názvu odstraňovat nechci. Jedině až v krajním případě. Sakra ten Komenský nám ale nadělal problémů :D Díky za rady.
Joker
Profil
S diakritikou v názvech souborů jsou potíže. Kdysi jsem to řešil a nevyřešil.

učenec:
jde php skriptu nějak říct s jakým kódováním pracuje
Převést v PHP text z jednoho kódování do jiného není problém.
Ten problém je, že není jisté, v jakém kódování ten název souboru vlastně je.
Různé systémy používají různá, ve Windows to je nějaké divné kódování a v Linuxu to snad dokonce záleží na aplikaci, která ten soubor pojmenovává.


Sakra ten Komenský nám ale nadělal problémů :D
Hus? ;-)
Yuff.3
Profil
učenec:
Ja by som to riešil tak, že názov súboru by som zmenil na náhodný podľa čísel a k danému číslu by sa originál názov vždy uložil do DB. Potom na základe selectu z DB už nebol problém vytiahnuť nie len súbor ale aj jeho názov -> originál názov..
učenec
Profil
Joker:
No jo fakt že Hus.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: