Autor Zpráva
Marioo
Profil *
Dobrý večer,

mám kod, který po vyplnění všech polí funguje parádně, jenže když nevyplním pole(obrázek - nevyberu obrázek) , tak mi to napíše fatal error
Fatal error: Uncaught exception 'DibiException' with message 'Cannot retrieve last generated ID.' in /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php:329 Stack trace: #0 /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php(116): DibiConnection->getInsertId(NULL) #1 /var/www/clients/client0/web27/web/admin/page/kategorie_pridat.php(35): dibi::insertId() #2 /var/www/clients/client0/web27/web/admin/index.php(95): include('/var/www/client...') #3 {main} thrown in /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php on line 329 

dotaz do db

$zapis = dibi::query('INSERT INTO `kategorie`', array(
    'nazev' => $_POST["nazev"],
    'seo' => $_POST["seo"],
    'img' => $name,
));

datový typ v databázi mám u obrázku varchar(50)


Omlouvám se ta chyba je:

Fatal error: Uncaught exception 'DibiDriverException' with message 'Column 'img' cannot be null' in /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php:854 Stack trace: #0 /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php(322): DibiMySqlDriver->query('INSERT INTO `ka...') #1 /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php(306): DibiConnection->nativeQuery('INSERT INTO `ka...') #2 /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php(83): DibiConnection->query(Array) #3 /var/www/clients/client0/web27/web/admin/page/kategorie_pridat.php(34): dibi::query('INSERT INTO `ka...', Array) #4 /var/www/clients/client0/web27/web/admin/index.php(95): include('/var/www/client...') #5 {main} SQL: INSERT INTO `kategorie` (`nazev`, `seo`, `img`) VALUES ('dfgdfg', 'dfgdfg', NULL) thrown in /var/www/clients/client0/web27/web/inc/dibi.min.php on line 854
xROAL
Profil
Pravdepodobne máš v databáze nastavený stĺpec 'img' ako NOT NULL. Ak tam teda nevyplníš hodnotu, databáza to odmietne uložiť, nakoľko stĺpec kvôli NOT NULL nemôže ostať bez hodnoty.

ALTER TABLE `kategorie` MODIFY `img` VARCHAR(50) by malo túto požiadavku odstrániť a všetko by malo fungovať.
Alphard
Profil
Marioo:
datový typ v databázi mám u obrázku varchar(50)
To je hezké, ale je nastaveno, že může být null?
Marioo
Profil *
Aha děkuji Vám, skutečně jsem měl ansatveno, že nemůže být NULL, bylo mi divné, že bez dibi mi to fungovalo a tady právě ne, díky moc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0