Autor Zpráva
FAKTOR2
Profil

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250">
<title>Tvoja postava</title>
<style type="text/css">

#Image4
{
   border: 0px #000000 solid;
}

</style>
</head>
<body> 
A teraz chcem dostať obrázok v php kode:
<?
echo"
<div id="wb_Image4" style="position:absolute;left:210px;top:276px;width:80px;height:80px;z-index:3;">
<img src='".BASEDIR."bt/admin/lahkyarmor/$ikona1 id="Image4" title=""'>
</div>";?>

Netuším zatiaľ prečo mi to nefunguje , výstup na premennú ikona1 mám a funkčný. Stránka sa mi nezobrazuje pokiaľ nezmažem php echo"";
dával som aj lomítka style=/"/"
mimochodec
Profil
FAKTOR2:
echo"
<div id="wb_Image4" style="position:absolute;left:210px;top:276px;width:80px;height:80px;z-index:3;">
Divím se, že ti to php neskončilo chybou, ale "jen" to nefunguje. Ty první označené uvozovky bere php jako začátek řetězce, ty druhé jako konec. Když chceš uvozovky vnořit do sebe, pro tu druhou úroveň použij apostrof.

Tedy echo "<div id='ff'>"
Tori
Profil
FAKTOR2:
Stránka se nezobrazuje, protože PHP selhalo na zásadní chybě a máte vypnuté zobrazování chyb, takže vidíte jen bílou stránku. viz Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Zapnutí výpisu všech chyb a varování
Joker
Profil
FAKTOR2:
Nejsnazší řešení je přesunout HTML kód ve kterém není žádné PHP mimo PHP značku.
Příklad- před:
<?php
echo "dlouhý HTML kód";
// PHP kód
?>

po:
dlouhý HTML kód
<?php
// PHP kód
?>

Pokud je nevyhnutelné mít v PHP skriptu dlouhý HTML kód, problémům s uvozovkami se dá vyhnout použitím HEREDOC syntaxe:
<?php
$jmeno = "Joker";
$kod = <<<HTMLKOD
<div class="infotext">Moje přezdívka je $jmeno</div>
další HTML kód
HTMLKOD;
?>

Ještě poznámka, otevírání skriptů přes <? se nedoporučuje a funguje jen pokud je v nastavení zapnuté short_open_tag.
FAKTOR2
Profil
Vdaka chlapy nakoniec som zistil že som len predsa mal zlý výstup do premennej.

Ináč som to spravil takto:
<body> 
<div id="wb_Image1" style="position:absolute;left:117px;top:135px;width:80px;height:80px;z-index:0;">
<?
if ($player['obrana'] <= 150) {
echo"<img src='".BASEDIR."bt/admin/lahkyarmor/$ikona2 '>";
}else{ } ?></div>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: