Autor Zpráva
Sobky
Profil
Prosím vás ako funguje ten web. Ked Chcem aby sa menil iba stred stránky, takže iba napr. novinky a tak. Ako to docielim? A kde písať tie stránky? do mysql alebo do zložiek na webe len ako subor.txt
Yuff.3
Profil
Čítaj, všetko tam nájdeš :)
Tomáš123
Profil
Yuff.3:
Tento príspevok nemá žiadnu hodnotu. Prosím vymazať.

Moderátor Joker: Odmazán přivolávač moderátorů. Reakce v [#7]

Sobky:
do mysql alebo do zložiek na webe len ako subor.txt
Záleží od toho, či chcete stránky meniť dynamicky alebo znovu načítaním. V prvom prípade možno použiť JavaScript.
V druhom prípade postačí:
– Skrátka v súboroch meniť iba požadovaný obsah (manuálne).
– Meniť obsah pomocou PHP include.
– Nastaviť editoru, aby statický obsah stále kopíroval.
– Určite sa to nejako dá aj pomocou databázy, ale neviem presne ako.
Yuff.3
Profil
Tomáš123:
Tento príspevok nemá žiadnu hodnotu. Prosím vymazať.
Nemyslím, že nemá žiadnu hodnotu. Veď je tam popísané všetko potrebné pre začiatočníkov. Táto téma mi príde úplne triviálna. Aj keď to môžu byť pre niekoho asi všetky témy. :)

Snažil som sa len pomôcť..

..a odporúčam spôsob PHP - include

Moderátor Joker: Odmazán přivolávač moderátorů
Tomáš123
Profil
Yuff.3:
Nemyslím, že nemá žiadnu hodnotu. Veď je tam popísané všetko potrebné pre začiatočníkov.
Pokiaľ viem, riešenie tohto problému sa tam nespomína (maximálne samotný include, to by však bolo Sobkymu nanič, lebo by nevedel, že sa to dá použiť). Ak nájdeš konkrétnu stránku, vymeň prosím svoj odkaz v [#2] a moderátor odstráni iba [#4] a [#5] príspevok.
Yuff.3
Profil
Tomáš123:
ak by poznal princípy fungovania stránok - tak minimálne ten prvý spôsob čo si napísal ty:
Skrátka v súboroch meniť iba požadovaný obsah (manuálne).“ by mu určite logicky došiel. Preto som predpokladal, že je to úplný začiatočník - tak som podsunul túto stránku.
Ešte raz sa ospravedlňujem, ak som vytvoril nejakú zavádzajúcu diskusiu alebo niekomu poškodil.

Yuff.3:
Snažil som sa len pomôcť..
Joker
Profil
Rozhodl jsem se příspěvky nechat, jelikož se rozvinula částečně užitečná diskuse.

Yuff.3:
Pro příště, obecný odkaz ve stylu [#2] je nežádoucí, viz Doporučení pro odpovídající („tajemný odkaz bez vysvětlení, proč a kam vede“).
Odkaz má být popsaný (co tam návštěvník má hledat) a když se problémem zabývá jedna konkrétní stránka, má odkaz vést na ni a ne na doménu, kde se možná nějaká stránka zabývající se problémem nachází.
Yuff.3
Profil
Joker:
Yuff.3:
som predpokladal, že je to úplný začiatočník - tak som podsunul túto stránku

když se problémem zabývá jedna konkrétní stránka, má odkaz vést na ni a ne na doménu, kde se možná nějaká stránka zabývající se problémem nachází.
buď som už unavený alebo tupý.. nejak som nepochopil o čom tá veta je :D sory :)
RockFire
Profil
Yuff.3:
Mohl si ho poslat např. sem: Include, ne jen na JPW.
Tomáš123
Profil
Yuff.3:
buď som už unavený alebo tupý.. nejak som nepochopil o čom tá veta je :D sory :)
Veta v skratke hovorí: Odkazuj konkrétne! Keď sa niekto opýta na informácie o histórii tvojej krajiny a ty ho odkážeš všeobecne na wikipédiu, čo z toho bude mať? (nie je potrebné odpovedať)
Sobky
Profil
S include pracovať viem! Ale ako som tomu pochopil tak musím si vytvoríť stránky a potom ich include do hlavnej stránky nie? A ako sa to dá cez MySQL? Wo wordpresse to tak je, že články sú v databáze. Není to jednoduhšie?
Tomáš123
Profil
Sobky:
Ale ako som tomu pochopil tak musím si vytvoríť stránky a potom ich include do hlavnej stránky nie?
Buď to, alebo si vytvoriť súbory riadkov, ktoré sa nemenia, tie includo-vať a zbytok manuálne písať podľa potreby.
<?php include "hlavicka.php";?>
  ...obsah elementu body (poprípade tiež rozdelený na includované menu a pätu...
  </body>
</html>
mimochodec
Profil
Sobky:
A ako sa to dá cez MySQL?

Vytvořený článek nebudeš ukládat jako soubor, ale přidáš do databáze.
Sobky
Profil
Takže tak či tak budem musieť si vytvárať tie stránky v súbore len tam potom nedám include ale vložím to z databázy nie?
mimochodec
Profil
Sobky:
Takže tak či tak budem musieť si vytvárať tie stránky v súbore len tam potom nedám include ale vložím to z databázy nie?

Proč v súbore?
Sobky
Profil
a v čom ich mám vytvárať? Myslím že vytvorím napr. stranka.php a tu tam includnem
mimochodec
Profil
Články můžeš ukládat jako soubory, ale můžeš je komplet ukládat i do databáze.
Sobky
Profil
Však to mi je jasné ale či aj tak budem musieť robiť tie stránky? stranka.php a tam to vložím pomocou databázy
mimochodec
Profil
Myslím, že by sis měl nejdřív vyzkoušet základy. Udělej si jednoduchý pětistránkový web a pak začni řešit něco jako články. Tohle teoretizování nemá smysl, když nerozumíš , co ti kdo píše.
Yuff.3
Profil
Skôr by som povedal, že nechápe podstatu. A viem, že treba odkazovať na konkrétne stránky, zámerne som poslal jpw index - pretože keď niekto nechápe základy, mal by tam začať. Aby mal na čom stavať. Preto si za tým príspevkom stále stojím. :)

Sobky
Skús si stiahnuť PHP-Fusion - nie je to moc dobrý redakčný systém, ale podľa mňa sa dá na ňom pekne pochopiť veľmi veľa vecí :)
Fisir
Profil
Reaguji na Sobkyho:
Jde to jednoduše. Máš stránku index.php a v té máš definovanou hlavičku, patičku a tak dále. Místo obsahu (nebo include) ale vložíš kód pro vypsání článku nebo stránky z databáze. Třeba:
$databaze = new mysqli('localhost', 'uzivatel', 'heslo', 'databaze');
$dotaz = $databaze->query('SELECT * FROM stranky WHERE url="'.$databaze->real_escape_string($_GET['stranka']).'"');
$stranka = $dotaz->fetch_assoc();
echo('<h1>'.htmlspecialchars($stranka['nadpis']).'</h1>');
echo($stranka['obsah']);
Pro články to bude něco podobného, ale nejdříve si zkus takto vytvořit web pouze s pár stránkami a ujisti se, že chápeš, jak to funguje. Pak by to nemělo být těžké předělat pro články.
Sobky
Profil
Tak trochu som sa do toho pustil ale neviem ako tam funguje to GET. Viem len že to za link napíše ?dačo=dačo ale ako to mám použiť?
lionel messi
Profil
Príklad:

načítam stránku: http://www.example.com/stranka.php?daco=1&nieco=2. V skripte stranka.php budú týmto definované premenné:
<?php
$_GET["daco"] = 1;
$_GET["nieco"] = 2;
?>

a s nimi môžeš ľubovoľne pracovať. Odporúčam na prečítanie: polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=trpaslik-get — nájdeš tam aj praktický príklad.

$_GET ako také je superglobálna premenná (či skôr pole). Viď: Základní kurz 12: Předání dat na server
Kubo2
Profil
Sobky:
neviem ako tam funguje to GET.
Vytvor si súbor $_GET.php a napíš do neho toto:

<?php

print_r($_GET);

A potom postupne skúšaj súbor volať s rôznymi parametrami za otáznikom:

http://localhost/$_GET.php
http://localhost/$_GET.php?meno=Sobky
http://localhost/$_GET.php?meno=Sobky&reaguje=Kubo2

A postupne meň hodnoty a názvy a parametrov a pozeraj čo ti to vypíše.

(+ Preklikaj si aj odkazy, čo ti poslal lionel messi v [#23], budú ti na úžitok.)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: