Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
michal454454 Profil |
#1 · Zasláno: 3. 9. 2014, 20:52:17
Dobry den chtěl bych se prosim zeptat jestli někdo doporučíte nejakou stranku na uceni PHP nebo ucebnici.. do budoucna potrebuji udelat nejake PHP na stranky s databazi uzivatelu... Diky moc
|
||
lionel messi Profil |
#2 · Zasláno: 3. 9. 2014, 21:01:20
Web: Péhápko: Učebnice PHP — zatiaľ len základy, ale naučíš sa dobré programátorské praktiky a bez základov (podmienky, cykly, premenné, polia) to proste nejde.
Čo sa týka kníh: Ťažké začiatky Ešte doplním: Keď naberieš aspoň základný prehľad, hodí sa Jakub Vrána: 1001 tipů a triků pro PHP, ale nie je pre úplných začiatočníkov. |
||
Tomáš123 Profil |
michal454454:
Aj ja som sa to kedysi pýtal, ak ťa zaujímajú reakcie ostatných, prečítaj si to. |
||
H4UnT3R Profil * |
#4 · Zasláno: 4. 9. 2014, 12:30:43
Pokud už umíš základy ( a struktury programování ), jak psal Messi, je dobré (ale časově velmi náročné) pročíst si dokumentaci - tam jsou přesné definice funkcí, které nejsou zkreslené žádným autorem "učebnic".
A jinak pro jednotlivé věci použít google a prolézat fóra. PHP je strašně komplexní a je lepší se to učit postupně podle toho co zrovna potřebuješ ;-) |
||
michal454454 Profil |
#5 · Zasláno: 4. 9. 2014, 19:36:53
Ještě jsem se chtěl zeptat jestli mi tedy staci k php jen webovy server(v mem pripade webzdarma) a jestli mi staci uceni podle webovek pehapko.cz abych mohl potom udelat nejakou jednoduchou databazi s uzivateli pomoci php a SQL... i k tomu SQL mi staci webovy server jenom nebo ještě něco jiného? diky moc
|
||
Tomáš123 Profil |
#6 · Zasláno: 4. 9. 2014, 19:47:35
michal454454:
„Ještě jsem se chtěl zeptat jestli mi tedy staci k php jen webovy server(v mem pripade webzdarma)“ Áno. „a jestli mi staci uceni podle webovek pehapko.cz abych mohl potom udelat nejakou jednoduchou databazi s uzivateli pomoci php a SQL...“ V súčasnej dobe péhapko neobsahuje žiadne materiály týkajúce sa databáz. Na výuku tejto stránky jazyka si budeš musieť nájsť iné materiály. „i k tomu SQL mi staci webovy server jenom nebo ještě něco jiného?“ Stačí hosting, ktorý disponuje nejakou databázou. Najčastejšie ide o MySQL. |
||
michal454454 Profil |
#7 · Zasláno: 6. 9. 2014, 14:37:04
Zdravim ještě bych se chtěl zeptat proc mi PHP vypisuje na strankach potom chybne diakritiku hacky a carky... cim to je? diky :)
|
||
Tomáš123 Profil |
#8 · Zasláno: 6. 9. 2014, 14:42:01
michal454454:
„cim to je?“ Pravdepodobne máš nastavené zlé alebo nerovnaké kódovanie. Použi UTF-8. |
||
michal454454 Profil |
#9 · Zasláno: 6. 9. 2014, 15:20:26
UTF-8 tam mam tak nevím...
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>PHP kalkulačka</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> </head> <body> <div id="necoc"> <form> Zadej hodnoty:<br> <div class="zadej hodnoty"> Zadej cislo:<input type="text" name="a"><br> </div> <input type="submit" value="na druhou!"> </form> <? $a=$_GET["a"] ; if($a){ $vysledek=$a*$a; echo "Vysledek: $vysledek "; } ?> </div> </body> </html> |
||
juriad Profil |
#10 · Zasláno: 6. 9. 2014, 15:26:54 · Upravil/a: juriad
1) definice kódování by měla být uvedená už před <title>, ale se na něj mohla vztahovat
2) jinde než v titulku diakritiku nemáš... 3) zkontroluj, zda je soubor uložen v UTF-8 (v jakém editoru jsi ten soubor vytvořil?) A k samotnému PHP: <?php if (isset($_GET['a'])) { if (is_numeric($_GET['a'])) { $a = intval($_GET['a']); $vysledek = $a * $a; echo "Výsledek: $vysledek"; } else { echo "Zadej něco, co je číslo!"; } } ?> |
||
michal454454 Profil |
#11 · Zasláno: 6. 9. 2014, 15:38:01
Ja jsem mel předtím diakritiku i v tom ostatním a editor je PSPad..
|
||
juriad Profil |
#12 · Zasláno: 6. 9. 2014, 15:46:25
![]() V pravém dolním rohu bys měl mít nastavený UTF-8. |
||
michal454454 Profil |
#13 · Zasláno: 6. 9. 2014, 17:50:51
Dobře diky...
|
||
Kubo2 Profil |
#14 · Zasláno: 6. 9. 2014, 23:46:21
Tomáš123:
> „i k tomu SQL mi staci webovy server jenom nebo ještě něco jiného?“ > Stačí hosting, ktorý disponuje nejakou databázou. Najčastejšie ide o MySQL. Prípadne vlastný databázový (npr. MySQL) server, čo je vlastne zároveň aj odpoveď na počiatočnú otázku. |
||
michal454454 Profil |
#15 · Zasláno: 7. 9. 2014, 14:10:10
Zdravim nemuzu ted prijit v cem je chyba.. ze mi to neporovna ty promenne promennou $b mam zadanou zu předem..
<body> <form> Zadej cislo a:<input type="text" name="a"><br> </form> <?php $b=6; if (isset($_GET["a"])){ if (is_numeric($_GET["a"])){ if($a==$b) { echo "cisla a i b jsou stejna!"; } else { if($a>$b) { echo "a je vetsi nez b"; } else { echo "b je vetsi nez a"; } } } } ?> </body> |
||
juriad Profil |
Proměnná $a totiž nikdy neexistovala. Ale na to bys přišel, pokud bys měl povolený výpis chyb a varování.
$b = 6; if (isset($_GET["a"])) { if (is_numeric($_GET["a"])) { $a = $_GET["a"]; if ($a == $b) { echo "do příště se naučím odsazovat kód!"; } elseif ($a > $b) { echo "a je vetsi nez b"; } else { echo "b je vetsi nez a"; } } } |
||
michal454454 Profil |
#17 · Zasláno: 7. 9. 2014, 14:29:12
diky
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0