Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
neviem si rady Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 9. 2014, 11:58:39 · Upravil/a: neviem si rady
Dobrý den, mám problém při nahrávání více obrázku naráz.
$sql_id = mysql_query("SELECT id FROM mojeORDER by id DESC"); $row_id = MySQL_Fetch_Array($sql_id); $addid = ($row_id['id']+1); if (is_uploaded_file($_FILES["img_hlavni"]["tmp_name"])){ $path_parts = pathinfo($_FILES["img_hlavni"]["name"]); if (in_array(strtolower($path_parts['extension']), array('jpg','png'))) { $name = $addid."_hl.".$path_parts['extension']; $func_copy = move_uploaded_file($_FILES["img_hlavni"]["tmp_name"], "./images/moje/$name"); // *** Include the class include("resize-class.php"); // *** 1) Initialize / load image $resizeObj = new resize("./images/moje/$name"); // *** 2) Resize image (options: exact, portrait, landscape, auto, crop) $resizeObj -> resizeImage(128, 107, 'landscape'); // *** 3) Save image $resizeObj -> saveImage("./images/protisluzby/128x107_$name", 100); } else { error("Pouze JPG a PNG obrázky jdou nahrát!"); } } $sql_id = mysql_query("SELECT id FROM protisluzby ORDER by id DESC"); $row_id = MySQL_Fetch_Array($sql_id); $addid = ($row_id['id']+1); if (is_uploaded_file($_FILES["img1"]["tmp_name"])){ $path_parts = pathinfo($_FILES["img1"]["name"]); if (in_array(strtolower($path_parts['extension']), array('jpg','png'))) { $name1 = $addid."_1.".$path_parts['extension']; $func_copy1 = move_uploaded_file($_FILES["img1"]["tmp_name"], "./images/moje/$name1"); } else { error("Pouze JPG a PNG obrázky jdou nahrát!"); } } Když vyberu pouze jeden obrázek např (img_hlavni) nahraje se v pořádku, pokud vyberu druhý samostatně tak taky, ale když vyberu oba dva tak se nenahrajou a ani to nevyhodí žádnou hlášku Omlouvám se kod: $sql_id = mysql_query("SELECT id FROM protisluzby ORDER by id DESC"); $row_id = MySQL_Fetch_Array($sql_id); $addid = ($row_id['id']+1); if (is_uploaded_file($_FILES["img_hlavni"]["tmp_name"])){ $path_parts = pathinfo($_FILES["img_hlavni"]["name"]); if (in_array(strtolower($path_parts['extension']), array('jpg','png'))) { $name = $addid."_hl.".$path_parts['extension']; $func_copy = move_uploaded_file($_FILES["img_hlavni"]["tmp_name"], "./images/protisluzby/$name"); // *** Include the class include("resize-class.php"); // *** 1) Initialize / load image $resizeObj = new resize("./images/protisluzby/$name"); // *** 2) Resize image (options: exact, portrait, landscape, auto, crop) $resizeObj -> resizeImage(128, 107, 'landscape'); // *** 3) Save image $resizeObj -> saveImage("./images/protisluzby/128x107_$name", 100); } else { error("Pouze JPG a PNG obrázky jdou nahrát!"); } } $sql_id = mysql_query("SELECT id FROM protisluzby ORDER by id DESC"); $row_id = MySQL_Fetch_Array($sql_id); $addid = ($row_id['id']+1); if (is_uploaded_file($_FILES["img1"]["tmp_name"])){ $path_parts = pathinfo($_FILES["img1"]["name"]); if (in_array(strtolower($path_parts['extension']), array('jpg','png'))) { $name1 = $addid."_1.".$path_parts['extension']; $func_copy1 = move_uploaded_file($_FILES["img1"]["tmp_name"], "./images/protisluzby/$name1"); } else { error("Pouze JPG a PNG obrázky jdou nahrát!"); } } |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 7. 9. 2014, 12:20:50
V kódu nevidím nic, co by zajišťovalo multiupload, viz např. stackoverflow.com/questions/2704314/multiple-file-upload-in-php.
|
||
#3 · Zasláno: 7. 9. 2014, 13:26:57
Není to dělaný formou multiuploadu, každý obrázek má svůj script na nahrávání
|
||
CZechBoY Profil |
#4 · Zasláno: 7. 9. 2014, 14:39:41
pošli ještě formulář.
|
||
#5 · Zasláno: 7. 9. 2014, 16:17:50
<form method="post" action="'.URL.'" name="edit" enctype="multipart/form-data"> ...... <input type="file" name="img_hlavni"> <input type="file" name="img1"> ..... <input type="hidden" name="odeslano" value="1"> <input type="submit" value="Vložit" class="tlacitko"> </form> |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 7. 9. 2014, 18:50:03
Ten kód není moc přehledný, ale na základě popisu zkusím tipnout, nepřekročí ty 2 obrázky v součtu upload limit 2M?
|
||
#7 · Zasláno: 8. 9. 2014, 17:24:40 · Upravil/a: neviem si rady
[#6] Alphard
bohužel ne, upload jsem si nastavil na 20 MB, je mi divné, že to nevyhodí ani žádnou hlášku Tak nakonec asi ano, protože sem ještě nenastavil Post max Size pouze max. Upload tudíž, když chci nahrávat větší objem dat, musím tyto dva parametry zvětšit? Myslel jsem že pouze u max.Upload stačí |
||
Pleca Profil |
#8 · Zasláno: 10. 9. 2014, 23:51:50
Ano je potreba nastavit obe hodnoty.
Jestli chces hlasku o prekroceni upload limitu, je potreba kontrolovat error u $_FILES if ($_FILES['img_hlavni']['error'] == UPLOAD_ERR_INI_SIZE) { $error = 'Prekrocen upload limit'; } Vice najdes o upload errorech zde. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0