Autor Zpráva
Xya
Profil *
Ahoj chci se zeptat, jak v php s použitím GD můžu posunout obrázek? když mám obrázek vytvořený pomocí imagecreate(200,200) tak se mi čtverec zobrazí v levém rohu stránky, můžu ho nějak dostat třeba na střed? děkuji
mimochodec
Profil
To je ten nejujetější postup posunutí obrázku, co jsem kdy viděl. Proč to nechceš posunout běžnými prostředky html? Centrovaný design pozicováním
Xya
Profil *
no tak třeba proto, že když v gd nakreslím obrázek, pak ho chci zobrazit, musím nastavit header("Content-type: image/png"), pak už to těžko udělám pomocí html. jasně můžu si obrázek uložit a zobrazit v tagu <img> mě spíš ale zajímalo jestli má gd knihovna nějakou funkci na posun nebo jak se to tam dá vyřešit...
mimochodec
Profil
Možná udělat obrázek větší o patřičný počet px a pak použít http://cz2.php.net/manual/en/function.imagecopy.php
I tak ale myslím, že na to jdeš dost divně a kdybys to nějak ukázal v praxi, asi by ti to zdejší rozmluvili.
Bubák
Profil
Xya:
musím nastavit header("Content-type: image/png")
Je to sice prasárna, ale běžné prohlížeče (IE, Firefox, Chrome, Safari, Opera) zobrazí obrázek, i když ho pošleš jako text/plain. Kdysi jsem testoval chování prohlížečů, včetně minoritních (Amaya, Dillo, NetSurf, w3m), některé minoritní prohlížeče se spokojily s jakýmkoliv obrázkovým mime typem, některé vyžadovaly mime typ odpovídající formátu obrázku, ale výsledky si nepamatuji a ani se mi nechce je hledat.

pak už to těžko udělám pomocí html
Pokud chceš obrázek zobrazit prohlížečem, tak doporučuji/ <img> nebo CSS background-image.
Pokud budeš obrázek genegovat na serveru, tak pro každou velikost viewportu budeš muset vygenerovat obrázek, to není zrovna efektivní postup.
*Sice je ještě SVG, canvas, CSS list-style-image a určitě i něco dalšího, ale pro zmíněné použití se podle mne nehodí.

<table width="100%" height="100%"><tr><th><img src="http://teststranek.kvalitne.cz/images/obrazek-1.jpg"></table>
http://kod.djpw.cz/ezfb
http://kod.djpw.cz/ezfb-
Pozor, prohlížeč musí být ve quirk režimu. Při standardním režimu je potřeba deklarovat 100% výšku elementům html a body (a doporučuji vynulovat elementu body margin).
xROAL
Profil
Xya:
musím nastavit header("Content-type: image/png"), pak už to těžko udělám pomocí html.
Čo je ťažké na <img src="generujObrazok.php">?
Prehliadač na ten script pošle požiadavku, čo spôsobí jeho spracovanie na serveri (obrázok sa teda vygeneruje pri každej požiadavke a netreba ho nikam trvale ukladať), prehliadač naspäť dostane informáciu že sa jedná o image/png a jednoducho ten obrázok zobrazí. A s takto zobrazeným obrázkom sa už predsa len dá lepšie manipulovať a riešiť nejaké centrovanie.

Ono keď si otvoríš obrázok (alebo resp. script ktorý ho generuje) priamo, tak je to viac-menej už len záležitosť prehliadača, či ho zobrazí v ľavom hornom rohu, alebo ho vycentruje na stred, alebo čokoľvek iné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: