Autor Zpráva
michal454454
Profil
Zdravím potrebuji prosím poradit... mám vytvořenou stránku index.php, který mám propojený s databází ve které mám vytvořenou tabulku liga se sloupci(id,poradi,tym,zapasy,body) potrebuji to vybrat do elementum, který cely odkazuje na ještě podrobnejsi tabulku
<a href="statistika.php" class="tabulka">

<?php 
        $liga= $db->select('liga','*');
    foreach($tabulka as $tab){
echo
"<table>
<td>" .$tab["poradi"]. "</td>

atd....

</table>"
?>
</a>

a potrebuji aby mi to vypsalo tu tabulku z $db, tabulka uz je normalne vyplnena je tam 10 tymu
a ještě potrebuji aby to potom pocitalo samo podle bodu a tvořilo poradi tymu
Diky! :)
mimochodec
Profil
Sice ti vůbec nerozumím, ale skoro bych pochyboval, že chceš mít celou tabulku těch týmů nebo čeho jako jeden odkaz, tj. pro všechny týmy stejný.
Jestli vypisuješ <td>" .$tab["poradi"]. "</td>, co ti brání vypsat z té tabulky stejným způsobem cokoliv jiného?
michal454454
Profil
ja chci proste aby to vypisovalo z databaze celou tabulku... to a href je celej blok ve kterem je ta tabulka.. a ja ted nevim jak ji vypsat.. a menilo to potom i poradi tymu v zavislosti na poctu bodu..


a prave ze mi tohle nejde vypsat ted.. nwm proc..


když se na ten blok klikne dostaneme se na podrobnejsi tabulku.. ale to je ted jedno :)
lionel messi
Profil
michal454454:
aby to potom pocitalo samo podle bodu a tvořilo poradi tymu
Ukáž návrh tabuľky — aké sú tam stĺpce a aké sú to typy.
mimochodec
Profil
michal454454:
ja chci proste aby to vypisovalo z databaze celou tabulku

A máš trochu představu, co ten tvůj kód dělá? Z tabulky "liga" vytáhne všechny sloupce, pro každý řádek pak vypíše pořadí. Přičemž pro každý z těch řádků to udělá novou tabulku.
michal454454
Profil
tabulku liga mám
id - int(11)
poradi - int
tym - text
zapasy - int
vyhry - int
remizy - int
prohry - int
body - int
lionel messi
Profil
Do SELECTu, kt. vyberáš dáta, dopíš na úplný koniec ORDER BY body DESC, toto ti zoradí tímy pekne podľa počtu bodov. Výpis by prebiehal cca. nejako takto, je to len vzor, píšem procedurálne, pretože OOP dobre neovládam:

<table>
<tr>
<td>Poradie</td>
<td>Tým</td>
<td>Zápasy</td>
<td>V</td>
<td>R</td>
<td>P</td>
<td>Body</td>
</tr>
<?php
$query = mysqli_query($link, "SELECT * FROM liga ORDER BY body DESC");
$poradie = 1;
while ($row = mysqli_fetch_assoc($query))
{
  echo "<tr><td>$poradie</td><td>$row[tym]</td><td>$row[zapasy]</td><td>$row[vyhry]</td><td>$row[remizy]</td><td>$row[prohry]</td><td>$row[body]</td></tr>";
  $poradie++;
}
?>
</table>
michal454454
Profil
akorát ta tabulka uz je vyplnena :)
to znamena ze uz tam mam napr.:
id 1
poradi 1
tym Plzen
zapasy 5
vyhry 5
...
body 10

atd... to normalne bude fungovat jo teda?
lionel messi
Profil
michal454454:
Bude, ale ako nad tým rozmýšľam, stĺpec poradi kľudne môžeš zmazať.
michal454454
Profil
proc? :)
lionel messi
Profil
michal454454:
proc? :)
Pretože je zbytočný. Týmy sa ti zoradia podľa počtu bodov automaticky, stĺpec len zaberá miesto, neprináša žiadnu pridanú hodnotu a po každom kole ho nebudeš musieť meniť, ale na základe bodov sa to pekne zoradí bez problémov. Nie je to zásadný problém, keď sa ti ho nechce mazať, môžeš pokojne nechať. :-)
michal454454
Profil
tak to nefunguje vůbec mi to nevypise celou tu tabulku.. jan tu hlavicku jakoby
lionel messi
Profil
michal454454:
vůbec mi to nevypise celou tu tabulku.. jan tu hlavicku jakoby
Ako sa tvoja tabuľka volá?
michal454454
Profil
liga
lionel messi
Profil
michal454454:
Zaujímavé, toto by fungovať malo, riadok 12 uprav takto:
$query = mysqli_query($link, "SELECT * FROM liga ORDER BY body DESC") or die(mysqli_error($link));
a napíš hlášku, ktorú to vypíše.

Ešte na začiatok súboru daj:
$link = mysqli_connect("server", "meno", "heslo", "databaza"); //nahraď skutočnými údajmi
michal454454
Profil
a kam tu hlasku mam napsat? :)


nestaci dat tohle?
$tabulka = $db->select('liga','*');
lionel messi
Profil
michal454454:
a kam tu hlasku mam napsat? :)
Sem do diskusie. Nezabudni pripísať na začiatok súboru $link = mysqli_connect("server", "meno", "heslo", "databaza"); //nahraď skutočnými údajmi.

nestaci dat tohle?
Neviem, s objektovým prístupom mám minimum skúseností a nemám čas to teraz hľadať, píšem z hlavy. :-)
michal454454
Profil
tak uz to funguje... diky moc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: