Autor Zpráva
Sobky
Profil
Zdravím...

Už dlhšiu dobu sedím nad týmto kódom. A rozmýšľam prečo to nevypisuje diakritiku ako šžľč atd.. proste dá tam znak ?.
Neviete čo stým môže byť? Aj v databáze mám nastavené UTF8_unicode.... aj v pspade to je nastavené tak.
<?
$mysqli = new mysqli($server, $user, $pass, $name);
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Nepodarilo sa pripojiť k databáze: " . mysqli_connect_error();
}
$linknastranku = "ako-sa-pripojit";
$query = "SELECT * FROM page WHERE url='$linknastranku'";
$result = mysqli_query($mysqli, $query);
while($page = mysqli_fetch_array($result)) {
echo('<div class="nadpis"><a>'.$page['header'].'</a></div>');
echo('<p>'.$page['content'].'</p>');
}
?>

Tu je link na stránku kde to je. tu
lionel messi
Profil
Sobky:
Skús:

$mysqli = new mysqli($server, $user, $pass, $name);
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Nepodarilo sa pripojiť k databáze: " . mysqli_connect_error();
}
$mysqli->set_charset("utf-8");
Pre podrobnejšie info: Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » MySQL a čeština

PS: Odporúčam sekvencie PHP kódu začínať <?php namiesto <? (nateraz nepodstatný detail).
Tori
Profil
A mělo by být nastavené utf i v HTML (buď tagem <meta>, anebo úplně na začátku skriptu poslat prohlížeči správnou HTTP hlavičku).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: