Autor Zpráva
michal454454
Profil
Zdravim.. :) potrebuju pomoct prosim s věci jak udelat ze když se odkazu na clanek na webu, tak ze budu moct mit vytvořenou jednu sablonu a pokazde se v ni otevre do podrobna jiny ten clanek, ale nebudu muset vytvaret milion souboru.

Pridávám clanky z DB - tabulka clanky takto do index.php
<?php
$novinky=$db->select("clanky","*");
foreach($novinky as $novinka){
echo"<a href="podrobnastranka" class="novinka" style="background:url (". $novinka["obrazek"] .");> . $novinka["nazev"]</a>";
}
?>

tabulka-clanky
id=int
uvodnik=text
nazev=text
obrazek=text
text=text

a potrebuji když se na ni odkazu tak aby ta stranka odkazova byla jen jedna pro všechny ajen se tam menil obsah... to bude také asi přes pole podobne ne? diky :)
Marschmallow
Profil
michal454454:
Zkus si prostudovat třeba redakční systém bez databáze - MNewsCMS.
michal454454
Profil
a co když to chci delat takto s DB? :)
Marschmallow
Profil
michal454454:
Podíval jsi se do zdrojů výše zmiňovaných?
michal454454
Profil
Jj díval jsem se ale jak to udělám? To si musím stáhnout? Protože ja ty stránky,db a všechno mám na endora.cz na netu
mimochodec
Profil
Marschmallow:
Proč nějaký CMS, když se michal454454 tváří, že by to chtěl naprogramovat sám?

michal454454:
Potřebuješ stránku index.php, kde rozlišíš, jestli je zadaný $_GET["id_clanku"]. Pokud není, vypíšeš seznam novinek, pokud je, vypíšeš tu jednu novinku. Jak si sáhnout do databáze pro data, to tady v diskusi proběhlo minimálně tisíckrát.
Na ř. 4 máš chybu. Uvozovky, které začínají za echo, končí za prvním =. Pokud mají končit až pořed středníkem, všechny uvozovky uvnitř těch krajních nahraď apostrofem.
michal454454
Profil
mimochodec:
mas fb nebo email, abych ti to mohl ukazat lip.. a popsat ti k tomu co a jak? :)
mimochodec
Profil
michal454454:
Mám, ale nedám. Zkus to tady. Určitě někdo poradí.
Marschmallow
Profil
mimochodec:
že by to chtěl naprogramovat sám?
Aby se podíval do zdrojových kódů již výše zmíněného systému a tam se dá už jednoduše vyčíst princip fungování.
lionel messi
Profil
michal454454:
Veľmi jednoduchá kostra: PHP Include / stránka
mimochodec
Profil
Marschmallow:
Aby se podíval do zdrojových kódů již výše zmíněného systému

Jde o odchycení jednoho GET, ošetření a jeden include. Jestli máš pocit, že k pochopení tohoto je nejlepší stahovat nějaký CMS, tam to mi připadá jako hodně krok bokem. lionel messi to myslím za nás už vyřešil.
michal454454
Profil
Dobrá mám takto stranku novinka.php, což je už ta podrobná novinka na kterou se odkáži z index.php z těch stručných novinek..
do index.php tedy vypisuju clanky z DB ale jen ty strucne a ted tedy potrebuji jak udelat aby mi tedy stacila 1 strana a nevím ted presne co budu přes GET odchytávat tedy ted.. a ten include

novinka.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylenovinka.css">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <div id="hlavicka">
  <div id="nadpis">
  <h1>Novinky</h1>
  </div>
  <hr />
  </div>
  <div id="nazev">
  nazev
  </div>
  
  <div id="obrnovinka">
   obrazek
  </div>
  
  <div id="telo">
  <p>text</p>
  </div>

  </body>
</html>

tabulka clanky z DB

id=int(11)
nazev=text
uvodnik=text
text=text
autor=int
datum=datum
obrazek=text

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: