Autor Zpráva
smiesek
Profil
Ráda bych poprosila, tvořím obrázek pomocí php, v současnosti na konci celého procesu jej vypisuju následovně:

// nastaveni hlavicky
Header ('Content-type: image/png');

// vytvoreni podpisu
ImagePng($obrazek);

// vymazani dat podpisu z pameti
ImageDestroy($obrazek);

čímž tedy, pokud zadám do prohlížeče URL stránku obrazek.php, tak se mi zobrazí pouze onen obrázek.
Nyní nemohu přijít na to, jestli je to přípustné, jakým způsobem vykreslit obrázek přímo v souboru, ve kterém píšu celý proces - tak, abych jej mohla začlenit do stránky přímo.

Tedy za předpokladu, že bych nepoužila html
<IMG src="obrazek.php">
Jan Tvrdík
Profil
1) Tvorba obrázků je vůbec nejnáročnější činnost, která se v PHP běžně provozuje. Silně doporučuji ten výsledný obrázek (pokud je to možné) cachovat.
2) Pro inlinování obrázku je možné použít pseudoprotokol data://.
mimochodec
Profil
Jestli se nepletu, tak to nejde tímto způsobem.
Ale mohlo by to jít takto: http://stackoverflow.com/questions/1207190/embedding-base64-images
smiesek
Profil
tak děkuju, nevadí, já to ponechám tedy tak jako to dělám doposud, spíše mě to pak i zajímalo, jak to řeší autoři tutoriálů na svých stránkách, jestli to mají přímo ve stránce a nebo to od někama volají.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: