Autor Zpráva
Pavka
Profil
Udělal jsem si takovej scriptík, kde si uživatel vybere položky počet kusů, pak si vybrané položky nechá zobrazit. Výběr položek jsem udělal přes checkboxy a počet kusů pak přes input text. Problém je v tom, že těch položek není předem určený počet, pořád se budou přidávat a odebírat, takže jsem si ty prvky pojmenoval chbox_xx a text_xx, kde xx je id číslo vrácené z mysql. Teď ale nevím jak to nechat zobrazit. Napadlo mě jedině získat všechny id z tabulky a pak kontrolovat jestli existuje proměná $chbox_xx, problém je v tom, že nevím jak dostat to id z tabulky do názvu proměné.
Leo
Profil
No a co treba pouzit pole? Leo
Pavka
Profil
A jak z těch checkboxů vytvořím pole?
llook
Profil
Všechny checkboxy do jednoho pole dostaneš zhruba takhle:

foreach ($_REQUEST as $name => $value) {
if (substr($name, 0, 6) == 'chbox_') {
$pole_chboxu[substr($name, 6)] = $value;
}
}


K druhé části dotazu: Cokoli do názvu proměnné dostaneš pomocí tzv. proměnných proměnných, ale tomu bych se radši vyhnul.

Pozn. moderátora: opraven překlep v kódu.
Pavka
Profil
Píše mi to chybu na 4. řádky (ten s podmínkou "if"). Nerozumím tomu, takže to nemůžu opravit. Mohl bys mi to trochu prosím vysvětlit?
Hugo
Profil
Misto susbstr ma byt substr
llook
Profil
Díky za opravu.
Vysvětlit ten kód můžu: struktura foreach prochází postupně všechny prvky pole $_REQUEST, přičemž při každém průchodu přiřadí index prvku do proměnné $name a hodnotu do proměnné $value.
Pole $_REQUEST vytváří PHP samo a jsou v něm uloženy proměnné zaslané formulářem nebo v cookie.
Každou položku pole (tedy každou zaslanou proměnnou) otestujeme, jestli prvních šest znaků názvu (substr($name, 0, 6)) je "chbox_". Pokud ano, tak si tu položku uložíme do pole $pole_chboxu. Jako index je použito to, co je za "chbox_", tedy vše od šestého znaku dál (substr($name, 6)) a jako hodnotu její hodnotu.
Pavka
Profil
Dík. Už jsem si to zpracoval a vše funguje.

Jen taková otázka mimo - není nějaká funkce v PHP nebo něčem jiném co jde dát do PHP scriptu (javascript...), která vám po stisknutí tlačítka stránku vytiskne a po stisknutí jiného tlačítka uloží?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.