Autor Zpráva
Yeseteer
Profil *
Zdravím,
Nutně potřebuji pomoc: potřebuji na stránce otevřít několikrát stejný soubor, ale s vždy jiným parametrem. Programuji, tak, aby vše fachalo pod Firefoxem, běží to pak vštšinou i v ostatních prohlížečích.
Tohle jsem zkoušel:
- vytvořit na stránce několik <iframů> => Firefox zobrazí vždy jen jeden na stránce (IE kolik chci)
- načítat přes include() nebo require(); => to by bylo v pořádku, ALE neuznává to parmetry (anketa.php?num=xx), umí otevřít pouze bez parametru (anketa .php).

Poraďte prosím jak to mám udělat...

díke
Pavka
Profil
S těma "iframama" nevím, ale s těma parametrama:
anketa.php?num=xx;

Musí to končit středníkem, zkus si svoje stránky projet W3C validátorem a oprav chyby. Mělo by ti to pak jet v pohodě.
Yeseteer
Profil *
Jo, to sem zkoušel, středníky, uvozovky, apostrofy, lomítka, nic nepomohlo... taky je mě to divný...
Yeseteer
Profil *
Teď mě ještě napadlo, nenůže to bejt nastavením Apache, vypisuje to tohleto:


Fatal error: Failed opening required 'quest.php?num=1;' (include_path='.;c:\apache\php\pear') in c:\!web\anketa.php on line 11
Honza Hučín
Profil
Podle mě by mělo stačit nastavit hodnotu parametru před voláním include. Takhle:

$parametr = hodnota;
include "soubor.php";
...
$parametr = jinahodnota;
include "soubor.php";
...
atd.
Pavka
Profil
Fatal error: Failed opening required 'quest.php?num=1;' (include_path='.;c:\apache\php\pear') in c:\!web\anketa.php on line 11

Tohle mi zobrazuje, když je špatně zadaná cesta.
llook
Profil
Firefox (resp. Gecko) umožňuje vložit do stránky tolik iframů, kolik se ti zlíbí, chyba bude spíš někde v kódu.

Ale u toho include a require, pokud jsou vkládány místní soubory, tak to žádné parametry nebere (stejně jako při fopen). Jedna možnost je dát do toho include vzdálenou adresu, tedy včetně "http://", pak ho to bude tahat přes HTTP a předá mu i ty parametry.
llook
Profil
Další možnost napsal Honza Hučín. Bude fungovat, pokud skript nepracuje s $_GET, univerzálněji by to bylo takhle:
$_GET['parametr'] = $_REQUEST['parametr'] = $parametr = hodnota;
include "soubor.php";
Yuhů
Profil
Yeseteere, hoď jsem kousek php kódu, bude to spíše nějaká trivka. A nebo se koukni do zdroje, který ti to vypisuje a hoď jsem ten.

Další věc je ta, že může být problém v té anketě. Třeba se tam vkládají různé ankety, akorát jsou z toho násobného volání tak zblbé, že vypadají jako jedna.
ládydádyjá
Profil *
hmmmmmmmmmmm....its interesting.........
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.