Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sloncz Profil |
Zdavím, mám menší problém.
Mám proměnnou $promenna = "radek 1 radek 2 radek 3 radek 4"; a já mám dotaz, zda je možné nechat s z té proměnné vypsat pouze třeba třetí řádek? |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 7. 11. 2014, 22:26:14
sloncz:
řádky máš v souboru ? třetí řádek = 3 položka pole ? |
||
Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 7. 11. 2014, 22:44:47
Nejjednodušší řešení je vytvořit pole rozdělením podle oddělovače řádků (viz funkce explode()) a k tomu poli přistupovat podle klíče. Kdyby bylo potřebné optimalizovat, lze procházet po znacích a počítat oddělovače.
Taps s tím souborem zřejmě narážel na to, že pokud je daný obsah v souboru, lze využít funkce file(), která jeho obsah načte rovnou do pole. |
||
sloncz Profil |
#4 · Zasláno: 8. 11. 2014, 11:24:26
Ano, o fci file() vím, ale právě tu bohužel použít nemohu, protože se nejedná o čtení řádků z jiného souboru, ale je to přímo proměnná ve stejném souboru, jako je zbytek kódu.
|
||
Micruss Profil |
Tak použij ten explode
$pole_radku = explode("\n", $promena); $pole_radku = explode("\n", $promena); |
||
Časová prodleva: 10 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0