Autor Zpráva
Orlandos
Profil *
Ahoj, poradí prosím někdo, jak v PHP uložím datum a čas, ktrý mám uložený v proměnné
[pre]$date = '19.11 2014 18:29:00';
do mysql ? Sloupec je typu datetime.. Děkuji za pomoc?
bestik_63
Profil
sloupec si přehoď na int a udělej strtoint([pre]$date). Ušetříš si tím pár problémů.
Do databáze to pak dáš pomocí příkazu INSERT INTO "jméno tabulky" VALUES([pre]$date). Z php tento příkaz uděláš pomocí mysql_query
Orlandos
Profil *
To mám kvůli jednomu převodu přepisovat celý web ? hm...
Marschmallow
Profil
Orlandos:
Hmmm, nejsi náhodou Orlando?
bestik_63
Profil
Tak to asi ne :-)
V tomto případě asi budeš muset to datum převést na datum typu datetime
Zkus to převést $datum = date("Y-m-d H:i:s",strtotime($date)), pak by to snad mělo jít zapsat do databàze
lionel messi
Profil
Marschmallow:
Hmmm, nejsi náhodou Orlando?
Dôkaz?
Orlandos
Profil *
bestik_63:
Tak to nic nevrací...
Davex
Profil
Marschmallow, lionel messi:
Mohl by to být Orlando. Také se nikdy neregistroval a s každým dotazem mění přezdívku. Prověřím to.
bestik_63
Profil
$date = '19.11 2014 18:29:00';
$pozice = strpos($date," ");
$datum = "";
for($i=0; $i<strlen($date);$i++){
    if($i<>$pozice){
        $datum .= $date[$i];
    }
    else{
        $datum .= ".";
    }
}
echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime($datum));

Problém je v chybějící tečce za měsícem. Tento kód by měl řešit převod. Teda pokud tam nebudou další anomálie :-)

Jdu pařit tanky tak se měj :-)
Orlandos
Profil *
bestik_63:
Díky ti, vyzkouším.
Alphard
Profil
Kdybyste radši použili DateTime::createFromFormat(), máte to na jeden řádek.
bestik_63
Profil
tyjo, supr funkce, díky za tip. O tom jsem vůbec nevěděl že existuje :-)
To ušetří spoustu řádků :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: