Autor Zpráva
pepino
Profil *
Dobry den chci se zeptat jak udělat rezervační systém třeba na celý rok dopředu. Vytvořil jsem jednoduchý RS na aktualní týden. a chtěl jsem to rozšířit ale nevím si rady. Teď to mám udělaný,tak že každý kalendář je rozdělený asi na 90 divu a každý div má svoje id.
Při přidání události administrátor vybere hodinu a den a podle toho se přířadá id vybraného divu (ve switchi) a ten se zapíše podle id do db. V db se uloží název události, čas a id divu. A při načítání vypisuji divy postupně a když narazím na id který je zapsáno v db vykreslím ho jinou barvou a přidám mu název.
karel0
Profil *
Pokud nepřipadá v úvahu předělání "zgruntu", tak přidat číslo aktuálního týdne do "superdivu", a přehazovat/listovat celé týdny.


A pokud by se mělo předělat, tak jednodušší (imho) je, ukládat pouze (například) začátek události (timestamp první sekundy) a neřešit ve kterém zrovna divu se má/nemá zobrazit.

Divy se budou vypisovat třeba na týden (nebo třeba i měsíc) po hodinách, a pokud v této hodině existuje v DB záznam, obarví se, vypíše, atd...
mimochodec
Profil
pepino:
V první řadě: jestli zadáváš ID ručně, je to chyba. Dále: máš důvod zobrazovat na jedné stránce celý rok? Není praktičtější i pro uživatele, když stránkuješ třeba po měsíci? A když budeš stránkovat po měsíci, jaký je problém vytáhnout si jen patřičné události?
pepino
Profil *
Nemusí to být na rok stačí na měsíc...Jen jsem chtěl vědět principialní metodu jak to udělat. Ale stím timestepem by to asi šlo. to je pravda. Jen vymyslet nějakej způsob jak určitýmu divu přiřadit určitej čas.
Hando
Profil
pepino:
Jen vymyslet nějakej způsob jak určitýmu divu přiřadit určitej čas.
Dost často je to vidět tak, že uspořádání týdne je následující: Osa x - dny, osa y čas - no a pak už celkem snadno rozřadíš události na dny a události jednotlivých dnů napozicuješ pod sebe třeba stylem: top:(minuty_od_začátku_dne/10)px. Samořejmě to ber jako příklad, asi by to šlo řešit mnoha způsoby, ale tohle je celkem snadné...
Dá se toho vypsat dle libosti, ale k čemu toho vypisovat moc, když to stejně člověk neuvidí? To už je pak lepší vypsat měsíc a ke dni napsat třeba jen počty události.
karel0
Profil *
pepino:
Jen vymyslet nějakej způsob jak určitýmu divu přiřadit určitej čas.
pokud teda hotový kalendář, je moc složitý, nebo zbytečně komplikovný, pak je nejjednodušší (pro Tebe), vytvářet id dynamicky podle timestampu.
A protože id nemělo by začínat číslicí, bude třeba timestampu stejně "předřadit" aspoň písmeno.
Pořád však můžeš snadno udržovat spojený id divu a čas.
mimochodec
Profil
karel0:
pak je nejjednodušší (pro Tebe), vytvářet id dynamicky podle timestampu.

Ne, vytvářet id v databázi vždycky zavání průserem a vždycky je to chyba.

pepino:
Pokud nemusíš, nevymýšlej kolo: http://fullcalendar.io
karel0
Profil *
mimochodec:
Ne, vytvářet id v databázi vždycky zavání průserem a vždycky je to chyba.

nebylo myšleno id ukládat do databáze (id divu), ale id skládat v PHP, dynamicky, podle timestampu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: