Autor Zpráva
pepe
Profil *
Dobrý večer,
hladám skript alebo ako urobiť skript keď nahrám súbor na web tak chcem aby automaticky napr. po 5 hodinách bol automaticky zmazaný dá sa to alebo existuje už na to hotový skript?

Dakujem za odpoveď
mimochodec
Profil
Jak přesně potřebuješ ten čas dodržet?
pepe
Profil *
no nie zas uplne presne moze byt aj jeden den
mimochodec
Profil
Nešlo mi o čas, ale o jeho přesnost. Jestli ti to je až tak jedno, spouštěj akce cronem. Najdeš to někde v administraci na hostingu. Je to Je to program, kterému určíš soubor a čas (interval), kdy má ten soubor spustit.
Chro_
Profil *
Dejme tomu, že v kořenu webu máš hlavní stránku index.php, na kterou v určitém intervalu chodí lidé, je tam upload formulář a soubory se nahrávají do složky files. Pak je možné do index.php např. před doctype vložit krátký PHP skript.
<?php
define('DOBA_HODINY', 5);
define('SLOZKA', 'files/');
$time = time();
$soubory = glob(SLOZKA.'*.*');
// *.* znamená jakýkoliv název s jakoukoli příponou souboru
foreach ($soubory as $soubor)
{
if ($time - filectime($soubor) > (DOBA_HODINY * 60 * 60))
{
unlink($soubor);
}
}
?>
Návštěvník přijde na hlavní stránku a spustí nevědomě skript, který smaže soubory starší 5 hodin ve složce files. Skript lze vložit také samostatně do souboru v kořenu webu (např. promazani.php) a spouštět ho třeba co hodinu cronem.
pepe
Profil *
Dakujem funguje to :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: