« 1 2 »
Autor Zpráva
serverteam.sk
Profil
ahojte potřeboval bych na svůj web registraci na akci a po odeslání formuláře mi to vypisuje Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/free/ic.cz/h/********/root/www/registrace/config.php on line 3 děkuji nevim v co to znamena :D
Kubo2
Profil
serverteam.sk:
Hľadaj parse error.

nevim v co to znamena :D
Tak sa to pokús zistiť sám, predtým ako napíšeš do diskusie.

Pravidla diskuse JPW a doporučení » 1. V diskusi je možné hledat. Využijte toho namísto pokládání již zodpovězených dotazů.
serverteam.sk
Profil
no to viem ale co znamena to unexpected T_VARIABLE = nečekané nevim co
Kubo2
Profil
serverteam.sk:
nečekané nevim co
Nečakané T_VARIABLE. Čo je to variable si snáď vieš preložiť. Ale minimálne by si mohol pridať ukážku inkriminovanej časti kódu, ak chceš konkrétnejšiu radu.
serverteam.sk
Profil
no chyba je na radku 3 kde se nachazi pripojeni k databazi takze ravdepodobne by to mohlo být špatně zadanými prihlasovacimi udai do msql


a nahodou nevite nekdo kde zjistim udaje msql
Kubo2
Profil
Nie, to by chybová hláška rozhodne vyzerala inak.

Ale tiež by si si mohol prečítať FAQ na túto tému plus zmeniť názov vlákna na konkrétnejší.
Fisir
Profil
Reaguji na serverteam.ska:
Nemohlo. Pravděpodobně ti buď chybí mezi parametry čárka, nebo na konci předcházejícího řádku středník.
serverteam.sk
Profil
ok obsah je zde
<?php
 $mysql_ip = "localhost"
 $mysql_user = "488128"
 $mysql_pass = "******"
 $mysql_name = "488128"
Kubo2
Profil
Fisir:
Pravděpodobně ti buď chybí mezi parametry čárka, nebo na konci předcházejícího řádku středník.
Mohol si ho aspoň nechať, nech si prečíta to FAQ. :-(


serverteam.sk:
Naštuduj si základnú syntax jazyka PHP. Za každým príkazom sa píše bodkočiarka (česky středník).
pcmanik
Profil
serverteam.sk:
Na konci každého riadku ti chýba bodkočiarka. Naštuduj si základnú syntax jazyka.
serverteam.sk
Profil
ok muzu to udelat ale preco by to pak psalo chybu az na radku 3 ?
Kubo2
Profil
serverteam.sk:
ale preco by to pak psalo chybu az na radku 3 ?
Lebo. Naštuduj si základnú syntax jazyka, následne to pochopíš.
serverteam.sk
Profil
děkuji studoval jsem si to a nějak extra sem to nepochopil :D
Ale Velmi vám děkuji dám vás i na web jako pomoc pri PHP :D
Jede to ale ty warningy co to vypisuje este u souboru ktery jsou na MSQL a nemuzu s nima nic dělat :D
pokud mate banner nebo web poslete ho sem :D
Tomáš123
Profil
serverteam.sk:
ale preco by to pak psalo chybu az na radku 3
Odpovedaj si na tieto otázky:
1. Kde sa píše bodkočiarka?
2. Čo z toho vyplýva pre prvý riadok?
3. Prečo som sa nad tým nezamyslel predtým, než som sa to opýtal?

studoval jsem si to a nějak extra sem to nepochopil
Asi to bude tým, že ti to netrvalo ani päť minút...

pokud mate banner nebo web poslete ho sem :D
Toto si nechaj!
serverteam.sk
Profil
dam vam tu i ty errory kdyby mi to někdo chcel vysvetlit :D
1.Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 151

2.Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 152

3.Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 152

4.Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 153

5.Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 153

6.Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 154

7.Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 155

8.Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 155
Kubo2
Profil
serverteam.sk:
Ak sa chceš naozaj učiť jazyk PHP, poradil by som ti prečítať si našu práve vznikajúcu učebnicu PéHáPko.cz, písanú tunajšími diskutérmi. Základný kurz, tj. základy syntaxe apod. je už hotový, takže by si mohol začať tam.
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
dam vam tu i ty errory kdyby mi to někdo chcel vysvetlit :D
Pokúšal si sa „tie errory“ pochopiť aj sám? Stačí na to totiž trocha snahy a základná znalosť PHP a angličtiny. Všetky hlášky pramenia v prvom rade z toho, že sa nepodarilo pripojiť k MySQL. Je veľmi pravdepodobné, že keď odstrániš tento problém, všetky chyby zmiznú. Máš všetky prihlasovacie údaje správne? Ak áno, daj sem konkrétny kód s pripojením.

O chybe „supplied argument is not a valid MySQL result resource“ si môžeš prečítať v FAQ (v tomto prípade je však spôsobená nemožnosťou pripojiť sa k db a nie chybou SQL dotazu).
serverteam.sk
Profil
aha vse sem moc urychlil a ono to nefunguje :D
pro to zde davam chyby a kód
115<form action="" enctype="multipart/form-data" method="post">
116     <input type="hidden" name="save" value="1" />
117<table cellpadding="0" cellspacing="0" class="tab-form">
118<tr>
119    <td class="form-popis"><label for="napisterediteli-jmeno">Jméno:</label></td>
120    <td><input type="text" name="jmeno" id="napisterediteli-jmeno" value="" class="itext delsi" /></td>
121</tr>
122<tr>
123    <td class="form-popis"><label for="napisterediteli-jmeno">Příjmení</label></td>
124    <td><input type="text" name="primeni" id="napisterediteli-jmeno" value="" class="itext delsi" /></td>
125</tr>
126<tr>
127    <td class="form-popis"><label for="napisterediteli-kontakt_telefon">E-mail*:</label></td>
128    <td><input type="text" name="email" id="napisterediteli-kontakt_email" value="" class="itext delsi" /></td>
129</tr>
130<tr>
131    <td class="form-popis"><label for="napisterediteli-antispam">Antispamová kontrola:<br /> Kolik je 22 + 3?</label></td>
132    <td><input type="text" name="antispam" id="napisterediteli-antispam" class="itext delsi" /></td>
133</tr>
134<tr>
135    <td class="form-popis">&nbsp;</td>
136    <td><input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat" class="isubmit" /></td>
137</tr>
138</table>
139<?php
140  if(isset($_POST["odeslat"]))
141  {
142    if(isset($_POST["jmeno"]))
143    {
144      if(isset($_POST["primeni"]))
145      {
146       if(isset($_POST["email"]))
147        {
148          if($_POST["antispam"] == "25")
149          {
150            include "config.php";
151            mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass);
152            mysql_select_db($mysql_name);
153            $q = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_POST['jmeno']."' AND email='".$_POST['email']."'");
154            if(mysql_num_rows($q) == 0){
155              mysql_query("INSERT INTO users values(0,'".$_POST[jmeno]."','".$_POST[primeni]."','".$_POST[email]."',)");
156              echo "Registrace do soutěže proběhla úspěšně, děkujeme.";
157            }
158            else echo "Již jsi registrovaný";           
159          }
160          else echo "Neumíš počítat";
161        }
162        else echo "Nezadal jsi E-mail";
163      }
164      else echo "Nezadal jsi příjmení";
165    }
166    else echo "Nezadal jsi jméno";
167  }
168?>
169</form>
chyby :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 151

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 152

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 152

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 153

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 153

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 154

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 155

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/ic.cz/h/hometeam/root/www/registerace/vanoce.php on line 15



jo a prihlasovaci udaje by mely byt spravne
Fisir
Profil
Reaguji na serverteam.ska:
prihlasovaci udaje by mely byt spravne
No tak to asi nejsou. Přečti si chybové hlášky, je to hned v té první dost jasně napsané, ty další se od ní odvíjejí.
serverteam.sk
Profil
no ok tak mi rekni kde najdu ty udaje nejak tak sem to logicky vycetl z phpmyadmin
<?php
$mysql_ip = "localhost";=ip kterou obsahuje cesta "localhost-488128-vanoce"
$mysql_user = "488128";=jmeno kterym se prihlasuju na phpmyadmin
$mysql_pass = "*******";=heslo se kterym se prihlasuju na phpmyadmin
$mysql_name = "488128";=jméno databáze
pokud to tak neni tak me opravte
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
Celý kód nie je práve najlepšie napísaný. Asi najzásadnejšou chybou (hoci priamo nesúvisiacou s tvojím problémom) je chýbajúce escapovanie užívateľského vstupu pri vkladaní do databázy, napísať priezvisko „O'Reilly“ SQL dotaz skončí syntaktickou chybou, nehovoriac o zraniteľnosti voči útoku SQL Injection.

Na r. 155 ti chýbajú apostrofy okolo indexov superglobálneho poľa, $_POST[jmeno] prejde (za istých okolností), ale vyvolá Notice, správne je $_POST['jmeno'].

Vnorené podmienky na r. 140–148 a s nimi súvisiaci výpis chýb je veľmi nešťastne a neprehľadne riešený.

Ale na začiatku sa venuj tomu, čo spomenul [#19] Fisir.


serverteam.sk:
tak mi rekni kde najdu ty udaje nejak tak sem to logicky vycetl z phpmyadmin
Ja som logicky vyčítal z chybových hlášok, že to skúšaš na freehostingu ic.cz. A každý hosting má na svojej stránke uvedenú aj nápovedu, v ktorej sa práci s MySQL (a napr. aj správnou adresou databázového servera) venuje.
yFang
Profil
serverteam.sk:
no ok tak mi rekni kde najdu ty udaje nejak tak sem to logicky vycetl z phpmyadmin
Nejlépe to zjistíš u poskytovatele tvého hostingu. V tvém případě bych začal tady: https://client.ic.cz/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=23
serverteam.sk
Profil
lionel messi:
chyba na riadku 155 opravena ale jak si rikal
bohuzel vsak nemám mysql u ic.cz webhosting mam u ic.cz a mysql u eu5.org :D vzhledem k tomu ze sa IC.CZ rusi :D
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
bohuzel vsak nemám mysql u ic.cz webhosting mam u ic.cz a mysql u eu5.org :D vzhledem k tomu ze sa IC.CZ rusi :D
Keby si sa pozrel na FAQ tvojho MySQL providera, po asi 30 sekundách hľadania by si sa dočítal:

 What is database host?

Only localhost. External access is not allowed.

a

Many people want to only use database, but their site is hosted elsewhere. We provide free database for websites hosted with us. For that reason, external access is blocked without exception.

Čiže riešením je buď zmeniť poskytovateľa MySQL, alebo presťahovať k terajšiemu providerovi MySQL aj hosting (alebo zmeniť oboje).
serverteam.sk
Profil
aha takze pokud to chápu je chyba v tom ze weby hostované jinde nez je eu5.org se nemohou připojit na mysql ?


coz znamena ze u tohoto hostingu muzu sparovat s tou mysql a musim se prestehovat na ten hosting. teda chypu to dobre doufam =musim mit mysql a hosting u eu5.org jinak to nebude fungovat.
Marschmallow
Profil
serverteam.sk:
Pak se musíš připojovat k eu5.org. Ale myslím, že nemají povolené externí připojení. (Pokud máš všechny soubory u eu5.org i s configem, tak se Ti podaří připojit. Jestli máš configy jinde, nepodaří se to.)
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
aha takze pokud to chápu je chyba v tom ze weby hostované jinde nez je eu5.org se nemohou připojit na mysql ?
Presne tak.

teda chypu to dobre doufam =musim mit mysql a hosting u eu5.org jinak to nebude fungovat.
Áno.
Fisir
Profil
Reaguji na serverteam.ska:
Ano.
serverteam.sk
Profil
Děkuji takze idem kupovat novu testovaci domenu primo u EU5 :D diky za pomoc


a zase ahojte
vyplneni formuláře =ani jeden error¨
prihlaseni do databaze =funguje
kouknu se do databaze ale ten eadek tam neni :D muze mi nekdo rict proč ?
yFang
Profil
serverteam.sk:
Může ti to říct mysql_error, pokud je chyba při ukládání do databáze.

Krom toho ti chybí uvozovky nebo apostrofy tady:
mysql_query("INSERT INTO users values(0,'".$_POST['jmeno']."','".$_POST['primeni']."','".$_POST['email']."',)");

Nehledě na to, že bys neměl vkládat do sql dotazů vstup od uživatelů přímo, ale měl bys ho escapovat.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0