Autor Zpráva
Ameopro
Profil
Ahojte prosím vás jde nějak označit script který pak má daný formulář využít ?
Například bych dal do 1 php souboru 5 scriptu. jak mohu ovlivnit aby form my pak vzal ten script který chci k tomu formuláři děkuji ,,,
Taps
Profil
Ameopro:
Pokud používáš include, tak by se mohlo použít níže uvedené.
<?
if($_GET['page'] == 'form'){
include 'soubor.php';
}
?>
Ameopro
Profil
jo tohle mě taky napadlo že bych se odkazoval přes page ale zase bych musel mít vice souboru ja potřebuju aby byl v 1 souboru třeba 5x script ale na něco jineho jen pak bude od tam tud čerpat


v tom souboru pak oznčení #411 (tady script ) a pak aby to vzal formulář
Taps
Profil
Ameopro:
další možností by mohlo být v 1 souboru vytvořit 5 funkcí, které by obsahovali jednotlivé skripty. Funkce pak můžeš volat dle libosti
Ameopro
Profil
Přeně toto myslím ale zase musím asi udělat podmínku if a vázat to se submit neboť aby se nezapli všechny scripty
Moderátor jenikkozak: Až budeš tento problém považovat za vyřešený, prosím, nezamykej toto vlákno. Nikdo kromě tebe to nedělá.
Taps
Profil
Ameopro:
Bude pouze použita ta funkce kterou zavoláš, ostatní se nepoužíjí do okamžiku zavolání.
Ameopro
Profil
poslal by jsi prosim mensi ukazku ??
Taps
Profil
Ameopro:
<?
function vyber(){
echo 'Volam funkci vyber.';
}
function seznam(){
echo 'Volam funkci seznam.';
}
 seznam(); //v tomto okamžiku bude použita jen funkce seznam();
?>
Samozřejmě je to jednoduchý příklad, další chování funkce můžeš nastavit pomocí parametrů.
Marschmallow
Profil
Taps:
Používej klasický dlouhý otevírací tag <?php. Při použití short_open_tag může dojít k problémům, pokud není na serveru povolen. Takže nějak takhle:
<?php
function vyber(){
echo 'Volam funkci vyber.';
}
function seznam(){
echo 'Volam funkci seznam.';
}
echo seznam(); //v tomto okamžiku bude použita jen funkce seznam();
?>
AMEOPRO
Profil *
A formulář by pak měl vypadat jak eště jestli mohu děkuji
Marschmallow
Profil
Ameopro:
Pročti si článek od Yuhůa: Formuláře.
Ameopro
Profil
formuláře umím myslím jen jak to napojit pak aby to sedělo s tim scriptem
lionel messi
Profil
AMEOPRO:
A formulář by pak měl vypadat jak eště jestli mohu děkuji
Na tom už predsa nie je vôbec nič zložité, stačí použiť include_once (alebo iba include):
<form method="post">
  Text: <input type="text" name="text">
  <input type="submit" value="Odeslat">
</form>
<?php
if(isset($_POST['text'])) {
  include_once "funkce.php"; //v tomto prípade vhodnejšie než klasický include, pretože funkcie nemôžu byť predefinované druhýkrát
  VypisText($_POST['text']); //alebo akákoľvek iná funkcia z funkce.php
}
?>

funkce.php
function VypisText($text) {
  echo htmlspecialchars($text);
}

function VypisInyText($text) {
  echo "Zadaný text: ". htmlspecialchars($text);
}
Ameopro
Profil
takže jstly to chápu dobře tak pak třeba když chci jen vypsat tak udělám :
<?php

function druh()
echo "Hračka";
?>

<?php 
include_once "file.php";
echo $druh


?>


chápu to dobře ?

Moderátor jenikkozak: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ). Ještě připomínám, abys pak toto vlákno nezamykal.
lionel messi
Profil
Ameopro:
chápu to dobře ?
Nie. Ešte raz si skús pozorne prečítať rady v [#8], [#15], vyskúšaj kódy, ktoré sme ti vytvorili. Taktiež by si si mohol osviežiť a naštudovať základy PHP, konkrétne syntax jazyka a predovšetkým prácu s funkciami a prístup k nim.

Pred interpunkčnými znamienkami sa nepíše medzera
xROAL
Profil
Ameopro:
chápu to dobře ?
Problematiku asi chápeš, ale kód ktorý si napísal je špatne.
<?php
function druh(){
 echo "Hračka";
}
?>

<?php
include "file.php";
druh(); // voláš funkciu, nevypisuješ premennú, navyše "echo" je už vo funkcii, nie je treba písať ďalšie
?>
Ameopro
Profil
Aháááááá už to chápu díky moc všem za trpělivost a za rady .. Vyřešeno díky ..


Šťastné a Veselé Všem

Moderátor jenikkozak: Dvakrát jsem tě upozorňoval na to, že vlákno zamykat nemáš. Neúspěšně.
Ameopro
Profil
aha omlouvám se

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: