Autor Zpráva
michal454454
Profil
Zdravím potreboval bych poradit s tím aby měli moznost komentovat clanky jen přihlášení uživatelé, ale nevím jak to udělat...
tuším že nějak takhle
if($u->checkLogin($referer) === true){
if(isset($_GET["action"])){
case 'Clanek';
echo "<form>formular pro komenty</form>";
break;
}
}

ale nevím no díky za radu... :)
pcmanik
Profil
michal454454:
To je tvoja metóda checkLogin, alebo odkiaľ to máš?
Skúšal si to keď "tušíš"?

Používaš case a pritom to nemáš obalené v bloku switch...
michal454454
Profil
prihlaseni uzivatele mi jde :) akorát tam mam jednom ze mi to z formulare vrati zpet na hlavni stranu index.php?action=homepage, kde mám všechny ty clanky, menu atd... a když kliknu na ten clanek tak se mi otevre clanek, který je podrobný ale potřebuji aby tomu přihlášenému šel i okomentovat, tak, ze pod ním bude formular na komenty
mimochodec
Profil
michal454454:
potřebuji aby tomu přihlášenému šel i okomentovat, tak, ze pod ním bude formular na komenty

Je přihlášený = existuje nějaká session. Dohledej si, jak se používá if (kliknutním na něj tady v prvním příspěvku) a použij ho.
michal454454
Profil
ja vím jak se pouziva if nebo co ted myslis? :)
mimochodec
Profil
michal454454:
ja vím jak se pouziva if nebo co ted myslis? :)

No vzhledem k tomu, že se do něj snažíš zašroubovat case a break, nejsem si úplně jist.
Tomáš123
Profil
michal454454:
nebo co ted myslis?
Myslím, že myslí, že na riadku 2 mala byť použitá podmienka typu switch. Už sa tu spomínalo, že case: nemá v if čo robiť.
michal454454
Profil
Dobrá a jak to tedy bude s tím komentováním? :) když je tedy splněna podmínka že se uživatel přihlásil? :)
pcmanik
Profil
michal454454:
Ak je splnená podmienka že je užívateľ prihlásený tak mu zobrazíš formulár kde môže pridať komentár. Ak si s tým nevieš rady obráť sa na toho od koho máš pôvodný skript. Resp. môžes využiť sekciu Práce a zákazky.
mimochodec
Profil
Tomáš123:
Myslím, že myslí, že na riadku 2 mala byť použitá podmienka typu switch. Už sa tu spomínalo, že case: nemá v if čo robiť.

Myslel jsem tím to, že tam case a break jsou navíc. Se switchem by to sice bylo syntakticky správně (a nejspíš to tak původně bylo), ale switch o jednom case je zbytečný.

michal454454:
Dobrá a jak to tedy bude s tím komentováním? :) když je tedy splněna podmínka že se uživatel přihlásil? :)

Co znamená ta druhá otázka? Asi znám jinou češtinu, než ty.
michal454
Profil *
Co tedy mám udělat po tom co se uživatel přihlásí? Teď potřebuji to že když kliknu jako prihlaseny uživatel na nějakou z novinek tak že se mi uskuteční action článek a pod ním bude možnost okomentovat článek
pcmanik
Profil
michal454:
Co tedy mám udělat po tom co se uživatel přihlásí?
Svojou druhou vetou si si odpovedal čo máš urobiť. A ak máš problém to naprogramovať využi sekciu ktorú som ti odporučil v [#9]. Mi tu niesme od toho aby sme za teba programovali.
michal454454
Profil
Takze tedy do toho if kde se testuje jestli se uzivatel prihlasil tak dám dalsi if na testovani action, že uživatel kliknul na dany clanek a do toho if na clanek dám echo na vypsání toho formulare?
mimochodec
Profil
michal454454:
Takze tedy do toho if kde se testuje jestli se uzivatel prihlasil tak dám dalsi if na testovani action, že uživatel kliknul na dany clanek a do toho if na clanek dám echo na vypsání toho formulare?

Jestli správně chápu, co chceš říct, tak v podstatě ano.
michal454454
Profil
a ten formulář se mi vypíše pod ten článek? :) protože v tom článku když ho rozkliknu tak je vypis z databaze přes selecty..?
michal454454
Profil
A když se mi teda po kliknuti na novinku vypise formular na okomentovani jak docílim toho aby se mi tam ten koment ulozil a zustal tam? :) díky
Tomáš123
Profil
michal454454:
jak docílim toho aby se mi tam ten koment ulozil a zustal tam?
Uložíš ho do databázy a pri každom načítaní stránky odtiaľ komentár(e) vytiahneš. Alternatívne môžeš ako úložisko použiť textový súbor.
michal454454
Profil
databazi mám vytvořenou dokonce i vlastne i tabulku komentare i uzivatele ale nevím třeba ted jak ji propojit... zatím jsem delal databaze vždy jen v accessu, ale nepsal jsem program primo na to tam..
Tomáš123
Profil
michal454454:
Predpokladám, že formulár na pridanie komentáru zobrazíš až keď zistíš, či je prihlásený (práca s prvou tabuľkou). Pri zápise ti stačí pracovať len s tou druhou. Údaje zapíšeš a bez ohľadu na to, či je užívateľ prihlásený údaje vypíšeš. Nemusíš dokonca ani pracovať s viacerými tabuľkami naraz (ak to samozrejme nechceš inak - v prípade, že chceš pracovať s oboma tabuľkami naraz, bude potrebný aj JOIN).
Fisir
Profil
Reaguji na michala454454:
nevím třeba ted jak ji propojit
S PHP? Hledej rozšíření MySQLi, nebo PDO.
lionel messi
Profil
michal454454:
Jazyk SQL nie je žiadna veľká veda. Máš s MySQLi nejaké skúsenosti? Zvládneš vytvoriť jednoduchú tabuľku, uložiť do nej dáta a vytiahnuť ich z nej?

Dobre ti radia Tomáš123 i Fisir, ešte dodám odkaz na slušný český seriál, Fisirov návod na mysqli a článok ako začať s PDO.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0