Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
serverteam.sk Profil |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:31:17
Ahojte možná jsem toto téma již otevíral ale nechci se vracet k uzavřenému tématu, potřeboval bych zobrazit novinky z mysql doteď jsem to řešil pomocí includes ale s rostoucími potřebami herního portálu jsem narazil na mnoho problémů ( admini neumí php html atd. ) proto sem se rozhodl novinky a texty na stránkách zobrazit pomocí mysql se kterým lze snadno texty editovat. Předem děkuji za odpověd.
|
||
lionel messi Profil |
serverteam.sk:
„Ahojte možná jsem toto téma již otevíral“ Áno, otváral si ho necelú polhodinu pred založenímmm tejto duplicity, čo tu vidíme len neradi. zobrazení novinek pomocí mysql Moderátor Davex: Duplicitu jsem smazal.
|
||
serverteam.sk Profil |
#3 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:39:51
Ano založil jsem témy 2 ale na začátku minulého roku sem podobnou tému taky otevíral
|
||
jakre Profil |
serverteam.sk:
„proto sem se rozhodl novinky a texty na stránkách zobrazit pomocí mysql se kterým lze snadno texty editovat“ A co mi s tím? Je široký pojem říci, že bys potřeboval zobrazit novinky z mysql. Proč si texty novinek neuložíš do složky novinky, kam pak jednoduše přidáš textové soubory s novinkami, které includuješ na dané místo na webu? |
||
serverteam.sk Profil |
1. ano jakre tento spusob používám ale potřebuju aby to ze serverových důvodů v databázi kde bude mít server přístup
2. Potřebuju aby se mi postupně vypsali ve stylu <div class="nadpis">*NADPIS*</div> <div class="test">*TExT*</div> <div class="cas">*ČAS*</div> <div class="uzivatel">*UŽIVATEL*</div> pomocí php scriptu |
||
lionel messi Profil |
serverteam.sk:
„Ano založil jsem témy 2 ale na začátku minulého roku sem podobnou tému taky otevíral“ Založil si tému dnes tesne po tretej a plus-mínus o polhodinu si pomocou copy/paste založil úplne rovnakú tému s mierne pozmeneným nadpisom. Skús sa zamyslieť, akoby to vyzeralo, keby sa obdobne správali všetci. Po vyjasnení menšieho nedorozumenia odstránená poznámka smerovaná k jakre. |
||
jakre Profil |
#7 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:47:22
lionel messi:
„tomto vlákne nie je žiadna pridaná hodnota“ A to mi brání k tomu, abych mohl na téma odpovědět? |
||
lionel messi Profil |
#8 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:49:22
jakre:
„A to mi brání k tomu, abych mohl na téma odpovědět?“ Samozrejme, že nie, zle som si prečítal tvoj prvý príspevok a myslel som si, že veta: „A co mi s tím?“ je adresovaná mne, nie autorovi, ospravedlňujem sa. |
||
Fisir Profil |
#9 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:50:50
Reaguji na lionela messiho:
Rozběhla se tu diskuse, takže asi budeme pokračovat tady (+ to pravděpodobně spíše patří do kategorie PHP). Reaguji na serverteam.ska: $query = $db->query('SELECT * FROM novinky ORDER BY cas DESC'); while($novinka = $query->fetch_assoc()){ echo('<div class="nadpis">'.htmlspecialchars($novinka['nadpis']).'</div>'); echo('<div class="test">'.htmlspecialchars($novinka['text']).'</div>'); echo('<div class="cas">'.date('j. n. Y, G:i', strtotime($novinka['cas'])).'</div>'); echo('<div class="uzivatel">'.htmlspecialchars($novinka['uzivatel']).'</div>'); } Prosím. |
||
serverteam.sk Profil |
#10 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:52:51
děkuji a šlo by to nějak upravit aby mohly být všechny stránky v jedné tabulce ? (už tak jich tam mám dost kvůli fóru)
|
||
Fisir Profil |
#11 · Zasláno: 4. 1. 2015, 15:55:02
Reaguji na serverteam.ska:
Ten kód žádné stránky ani tabulky neřeší. Nechápu. |
||
serverteam.sk Profil |
#12 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:00:22
1 Můžu se zeptat co znamená toto ? .htmlspecialchars
2 spní kód stejnou funkci když ho dám takto ? <?php 7$query = $db->query('SELECT * FROM novinky ORDER BY cas DESC'); while($novinka = $query->fetch_assoc()) ?> <div class="nadpis"><?php '.htmlspecialchars($novinka['nadpis']).' ?></div> <div class="test"><?php '.htmlspecialchars($novinka['text']).' ?></div> <div class="cas"><?php '.date('j. n. Y, G:i', strtotime($novinka['cas'])).' ?></div> <div class="uzivatel"><?php '.htmlspecialchars($novinka['uzivatel']).' ?></div> |
||
Fisir Profil |
Ad 1) V [#9] klikni na text htmlspecialchars .
Ad 2) Ne, nastuduj si syntaxi PHP. |
||
jakre Profil |
#14 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:07:44
lionel messi:
„myslel som si, že veta: ‚A co mi s tím?‘ je adresovaná mne, nie autorovi“ To se omlouvám já. Původně v mém příspěvku bylo zmíněno tvé jméno, protože jsem místo u příspěvku číslo [#1] zmáčkl Odpovědět u tvého příspěvku. |
||
serverteam.sk Profil |
a ještě otázka +vysvětleni [#10] Každá stránka bude mít svůj text, nadpis, čas , uživatele (a očekávám že v tomto případě bude potřeba i ID ) a stránek bude 10 v tom případě potřebuju do té jedné tabulky nacpat 10 řádků a potřebuju kód ve kterém když změním id z 1 na 2 tak se zobrazí údaje na řádku 2
|
||
tiso Profil |
#16 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:12:38
serverteam.sk:
„potŕebuju kéd“ Čo za to? |
||
serverteam.sk Profil |
+ [#13] ad 2 ve starém článku sem se dočetl že se nemá kombinovat html a php
|
||
Tomáš123 Profil |
serverteam.sk:
„ad 2 ve starém článku sem se dočetl že se nemá kombinovat html a php“ To nie je pravda. Iba to nebude fungovať ak ich skombinuješ tamtým spôsobom. Myslím, že takýto zápis nie je ničím škodný (úprava jedného z tvojich riadkov): <div class="nadpis"><?php htmlspecialchars($novinka['nadpis']);?></div> |
||
serverteam.sk Profil |
#19 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:18:20
aha díky takze kombinovat spusobem <div>dasdadasdadas</div><div>.($novinka['nadpis']).</div> se dá
|
||
Fisir Profil |
#20 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:22:10
„kombinovat spusobem <div>dasdadasdadas</div><div>.($novinka['nadpis']).</div> se dá“ Ne. Už sis tu syntaxi nastudoval? |
||
Tomáš123 Profil |
serverteam.sk:
„takze kombinovat spusobem“ Vyššie som upravil príspevok [#18]. Pozri si ako sa dá kombinovať. „<div>dasdadasdadas</div><div>.($novinka['nadpis']).</div>“ Ak by to bolo zapísané <div>dasdadasdadas</div><div><?php($novinka['nadpis'])?></div>
Symbol " . " slúži na spájanie reťazcov v PHP nie spájanie HTML a PHP dokopy.
Samotný zápis je zbytočne obalený zátvorkami, ale ak to slúži na príkladové účely nie je to podstatné. |
||
Fisir Profil |
#22 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:23:45
Reaguji na Tomáše123:
„Ak by to bolo zapísané <div>dasdadasdadas</div><div><?php($novinka['nadpis'])?></div> “
Ani takto bohužel ne. Obsah proměnné $novinka['nadpis'] to nevypíše. Je třeba použít buď zkrácený zápis <?= , nebo funkci echo() .
|
||
Tomáš123 Profil |
#23 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:25:49
Fisir:
„Ani takto bohužel ne.“ To mi je jasné. Mám ale za to, že to bol príklad a vyvracanie jeho správnosti nie je potrebné. Celé vlákno som nečítal. Nevedel som, že ide o výpis. |
||
serverteam.sk Profil |
#24 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:33:28 · Upravil/a: serverteam.sk
no už to chápu ale pořád přemýšlím nad tím jak předělat kód abych mohl přidat ID protože každá stránka bude mít svůj text a do kódu se musí přidat ID aby server poznal který řádek v tabulce má zobrazit.
respektive kolik a jaké mám dát sloupce do tabulky a jak ji mám pojmenovat aby to sedělo k tomuto kódu ? <div class="nadpis"><?php htmlspecialchars($novinka['nadpis']);?></div> |
||
Fisir Profil |
„aby server poznal který řádek v tabulce má zobrazit“ V SQL je to klauzule WHERE .
Reaguji na serverteam.ska: „jaké mám dát sloupce do tabulky a jak ji mám pojmenovat“ Pojmenovat novinky , sloupce nadpis , text , cas a uzivatel .
|
||
serverteam.sk Profil |
#26 · Zasláno: 4. 1. 2015, 16:45:56 · Upravil/a: serverteam.sk
děkuji fisire asi to udělám podle [#25] a nebudu to už zhoršovat sice budu mít databázi plnou tabulek ale bude to tak lepší pro všechny
<?php 7$query = $db->query('SELECT * FROM novinky ORDER BY cas DESC'); while($novinka = $query->fetch_assoc()) ?> <?php htmlspecialchars($novinka['nadpis']);?> <?php htmlspecialchars($novinka['text']);?> <?php htmlspecialchars($novinka['cas']);?> <?php htmlspecialchars($novinka['uzivatel']);?> a ještě mini dotaz bude to fungovat když do databáze budu zapisovat data ve stylu <p>Můžeš se teleportnout na hrače <b>/tp Hrac</b></p> <p>Můžeš osobni správu <b>/msg Hrac Text</b></p> <p>Dostaneš <b>2000Money</b></p> ? Do souboru jsem to napsal takto a proto se ptám bude to fungovat ? <?php include "config.php"; mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass); mysql_select_db($mysql_name); mysql_query('SELECT * FROM novinky WHERE id == 0'); ?> |
||
Fisir Profil |
„takto by to mělo fungovat“ Nemělo a ani nebude. Aby se obsah proměnné do stránky vypsal, je třeba si o to požádat, tedy použít funkci (respektive příkaz) echo . Nejsem si nyní jist (a nechci to zkoušet), co by udělal cyklus while , jelikož jsi ho nijak explicitně neohraničil a místo okamžitého zapsání dalšího příkazu jsi ukončil blok PHP kódu. Takže ho raději ohranič složenými závorkami:
<?php $query = $db->query('SELECT * FROM novinky ORDER BY cas DESC'); while($novinka = $query->fetch_assoc()){ ?> <?php echo(htmlspecialchars($novinka['nadpis']));?> <?php echo(htmlspecialchars($novinka['text']));?> <?php echo(htmlspecialchars($novinka['cas']));?> <?php echo(htmlspecialchars($novinka['uzivatel']));?> <?php } ?> „mini dotaz bude to fungovat když do databáze budu zapisovat data ve stylu“ Jestli chceš, aby se ty HTML tagy v prohlížeči zpracovaly (jako že asi ano), musíš vyhodit funkci htmlspecialchars .
„Do souboru jsem to napsal takto a proto se ptám bude to fungovat ?“ Ne. Mícháš rozšíření mysql_* (které je zastaralé) a MySQLi.
|
||
Tomáš123 Profil |
serverteam.sk:
Namiesto funkcie htmlspecialchars() , ktorá vyhodí všetky značky (čo častokrát nie je potrebné) môžeš použiť strip_tags() , kde vieš špecifikovať, ktoré značky premieňať nechceš.
|
||
serverteam.sk Profil |
#29 · Zasláno: 4. 1. 2015, 18:42:17
Děkuji ale vyřešil jsem to jedním starým kódem který funguje
<?php function nadpis() { include "config.php"; $db = mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass) or die("Nelze se připojit k databázi."); mysql_select_db($mysql_name) or die("Nelze vybrat databázi."); $dotaz = "SELECT nadpis FROM novinky"; $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error($db)); while($radek = mysql_fetch_assoc($result)) { extract($radek); echo " <td>$nadpis</td>"; } } ?> <?php function text() { include "config.php"; $db = mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass) or die("Nelze se připojit k databázi."); mysql_select_db($mysql_name) or die("Nelze vybrat databázi."); $dotaz = "SELECT text FROM novinky"; $result = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error($db)); while($radek = mysql_fetch_assoc($result)) { extract($radek); echo " <td>$text</td>"; } } ?> |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0