21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Alphard
Profil
Následující diskuse o vybraných vlastnostech editorů je vyčleněna z Náhodný výběr z MySQL db.

kuxa:
když několik dní jak blbec řeším jednoduchej problém a pak zjistím, že mám překlep v názvu proměnné...
A chtěl byste ušetřit několík dní hledáním překlapů a strávit ten čas lépe? :-) Vypisujte si všechny chybové hlášky včetně Notice, PHP vám potom ohlásí práci s neznámou proměnnou PHP Notice: Undefined variable: dozaz_obr in.
Nebo ještě lépe používejte editor, který vás na to upozorní už při psaní.

Já si třeba zde na diskusi těchto překlepů vůbec nevšímám, to je práce pro stroj, ne pro člověka.
kuxa
Profil
Díky za tip :)
Editor používám Sublime Text, ale chybička se vloudí...
A ohledně těch chyb - zobrazování jsem měl nastavené ve správě domény, ale to víte, freehosting :-) Takže jsem si to udělal tím .htaccessem a zobrazí to i Notice. Díky moc!
Taps
Profil
kuxa:
mam za to ze Sublime dokaze naseptavat promenne
kuxa
Profil
Jj, dokáže, ale když píšeš rychle, a překlepneš se ve 3. písmenu, tak skoro ani nezašeptá :D
Alphard
Profil
Taps:
mam za to ze Sublime dokaze naseptavat promenne
Jo, ale v základní verzi (čistá instalace) snad vsechno, co fulltextově najde, i to, k čemu daná funkce nemůže mít přístup. Chybí mi tam analýza kódu a nějaká inteligence. Neříkám, že na to není nějaký plugin, já Sublime testoval jen velmi krátce a čistou instalaci.

Upozornění na tyto věci považuji za naprostou samozřejmost u dospělých IDE, když bych kód [#5] napsal do NetBeans, zvýrazní ho takto

na řádku 78 mě varuje, že proměnnou $dotaz_obr vůbec nepoužívám, na řádku 79 je potom varování, že proměnná $dozaz_obr není inicializovaná.


Při psaní samozřejmě schopné IDE napovídá pouze to, co má.

Tohle je Sublime

a tohle NetBeans


Navíc se Sublime nechá snadno zmást, když chybně použiji neznámou proměnnou, pak ji napovídá na prvním místě


Další názory viz Jaký editor pro PHP (přehled editorů). Nikomu neříkám, co konkrétně má používat, ale všem doporučuji, jaké funkce by měli požadovat :-).
kuxa
Profil
Asi ty NetBeans vyzkouším, fakt to vypadá dost dobře, hlavně to zvýrazňování proměnných.
edit: Díky za radu na ty errory, najednou se mi jich na webu objevilo několik, přitom nemají na chod žádný vliv (tedy aspoň myslím :D )
kuxa
Profil
Sice už trošku (hodně) odbíhám od tématu, ale zamiloval jsem se! Její jméno je NetBeans! Bezkonkurenčně chytrý editor, i když možná až moc chytrý, např. je hnusný, když "řve" jenom proto, že obrázek nemá alt. To už ale zabíháme hodně mimo téma. Každopádně díky moc všem!
Jan Tvrdík
Profil
kuxa:
Bezkonkurenčně chytrý editor
Není pravda, PhpStorm je ještě chytřejší. Akorát je zdarma dostupný jen pro studenty s ISIC.
Str4wberry
Profil
Reakce na Alpharda:
Ohledně Sublime Text je to, jak píšeš. Není to IDE, takže takové funkce v základu nemá.

Napovídání napříč celým projektem se tam dá doplnit pluginem, upozornění na syntaktické chyby v kódu taktéž. Jak je to s upozorněními nevím.

Dosáhnout v ST srovnatelné funkčnosti jako v NB se mi nepodařilo. Bohužel se mi stejně tak nepodařilo do NB nebo PhpStormu dostat některé funkce, které má ST. Například vícenásobný kursor, který je must have.

Ideální se tak zdá být postup, podobně jako u prohlížečů, ve využívání více programů zároveň, podle konkrétní potřeby.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
nepodařilo do NB nebo PhpStormu dostat některé funkce, které má ST. Například vícenásobný kursor
PhpStorm má vícenásobný kursor od verze 8 (video). Pracuje se mi s ním osobně trochu hůř než v ST, ale většinou to stačí.
Str4wberry
Profil
Díky za informaci. Umí to i tohle? Klávesové zkratky v Sublime Text
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Tohle je právě to, co to přímo neumí. Jde to částečně obejít tak, že označíš konec řádku a mačkáš opakovaně Ctrl+D (video), ale není to tak pohodlné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0