Autor Zpráva
lelekton
Profil *
Zdravím potreboval bych se zeptat jestli existuje zpusob jak spolu s informacemi ktere uzivatel do formulare vyplnil odeslali i nejake jine ktere by uzivatel nemohl ovlivnit
lionel messi
Profil
lelekton:
Áno, samozrejme, slúžia k tomu tzv. skryté polia, čiže <input type="hidden" name="nazov" value="hodnota">, v PHP potom pristupuješ normálne k $_POST['nazov'] alebo $_GET['nazov'], samozrejme podľa použitej metódy.
Jan Tvrdík
Profil
Až na to, že je uživatel může ovlivnit (třeba přes vývojářské nástroje), takže záleží jakou úroveň neovlivnitelnosti máš na mysli.
lelekton
Profil *
no potrebuju nejakou metodu ktera by se nejlepe hodila k provozu fora tak aby jsem nemusel pokazde pri vytvoreni noveho tematu vytvaret novy soubor ve slozce (jako php soubor) kde bude napsane id prispevku pomoci ktereho budu dale vyhledavat v databazi komentare atd.
takze by se mi hodilo kdyby proste do jednoho spolecneho souboru pro vsechny temata odeslu id podle ktereho se bude hledat v te databazi.
Tomáš123
Profil
lelekton:
To celé ale môžeš robiť aj na strane serveru. Môžeš si vytvoriť cyklus a stále pripočítavať ku pôvodnému identifikátoru.
Corwin
Profil
počkej trochu to rozveď... jaké vytváření souborů? ve fóru?

uživatel založí téma, to se vloží do DB s automatickým ID. na stránce s detailem vlákna je pak form, co posílá odpovědi. takže potřebuješ uložit ID vlákna, abys věděl, co k čemu patří, ne?

přes GET. když do getu uživatel zadá blbost, načte se stránka 404 kde žádný form nebude => tedy z tohoto pohledu neovlivnitelné.
lelekton
Profil *
Corwin:
myslim to tak ze jsem v programovani novy a teprve zkousim udelat nektere funkce fora.
Vse mi funguje ale zatim to delam docela dost stupidnim zpusobem - kdyz se vytvori nove tema tak vytvorim soubor php ve slozce s tematy kde je napsane jeho id (ktere je i v databazi) podle ktereho se pak nacitaji z databaze komentare atd a dale je v nem skript ktery to vse nacita.
Timto zpusobem to delam jelikoz jsem neprisel na to jak udelat to ze kdyz jsem na uvodni strance kde jsou vypsana temata a kliknu na to ktere si chcu precist tak aby se do jednoho skriptu(ktery vse potrebne nacita) odeslalo co jsem zvolil za tema a jake je jeho id podle ktereho se hleda v databazi vsechny ty klomentare atd.
omlouvám se jestli to popisuji nesrozumitelně

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: