Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jefitto44 Profil |
#1 · Zasláno: 10. 1. 2015, 11:33:22 · Upravil/a: jefitto44
Ten základný princíp som pochopil, avšak čo mám použiť namiesto mysql_num_rows?
$Result = $db->query($queryString); if($Result){ if(mysql_num_rows($Result)==1){ Hanbím sa teraz jak pes, lebo tam stačí napísať mysqli_num_rows a funguje to, avšak chcem sa opýtať, ako by sa to dalo prerobiť na objekty? if($Result::$num_rows==1)? |
||
Alphard Profil |
$Result->num_rows , je třeba odkazovat se na patřičnou instanci, ne přistupovat staticky.
|
||
jefitto44 Profil |
#3 · Zasláno: 10. 1. 2015, 12:27:44 · Upravil/a: jefitto44
Mám Ďalšiu otázku... týmto spôsobom po fečovaní vyberám dáta z databázy systémom $result->nazov_stlpca
Ja do názvu stlpca však potrbeujem dať SESSION["language"]... a keď napíšem takéto niečo $row->$_SESSSION["lang"]."content"; tak mi to vyhadzuje niečo takéto: Notice: Undefined property: stdClass::$sk in C:\wamp\www\shared\classes\class.html.php on line 141 Čo sa s tým dá robiť? Použil som množinové zátvorky... je to správne riešenie? $row->{$_SESSSION["lang"]."content"}; |
||
Kubo2 Profil |
#4 · Zasláno: 10. 1. 2015, 13:11:54
jefitto44:
„týmto spôsobom po fečovaní vyberám dáta z databázy systémom $result->nazov_stlpca“ Prosím, nepoužívaj slovenské skomoleniny anglických slov. Riadok nefečuješ, ale mysqli::fetch() uješ.
„Ja do názvu stlpca však potrbeujem dať $_SESSION["language"]...“ V tom prípade máš zle navrhnutú databázu, aj keď pri riešení lokalizácie to možno až tak nevadí. „ $row->$_SESSSION["lang"]."content"; “
To ti ani nemôže fungovať, pretože uvedený výraz sa vyhodnocuje v nasledovnom poradí (uvedené v komentároch; vnorené zátvorky majú, samozrejme, prednosť): ( $row->{ ( $_SESSION['lang'] ) // 1. hodnota $_SESSION['lang'] (napr. "lang") } // 2. hodnota $row->lang ) . $content; // 3. hodnota ( $row->lang . $content ) „Čo sa s tým dá robiť?“ Použiť syntax kučeravých zátvoriek ${ expression } pre vyhodnotenie názvu premennej za behu (at run-time).
„Použil som množinové zátvorky... je to správne riešenie? $row->{$_SESSSION["lang"]."content"};“ Syntakticky správne podľa syntaxe jazyka PHP, avšak nie práve sémanticky čisté (vzhľadom na tvoj zámer). |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0