Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
siva01 Profil |
Jsem v PHP začátečník a rád bych udělal takový jednoduchý formulář, který vyhledá a zobrazí id a název z databáze při hledání dle ID. Už se mi podařilo vytvořit formulář, který promíte ID do URL, ale tím to zhasne. K výpisu dat už nedojde. Kód je z různých návodů, co jsem posbíral na netu. Pořád mi to hází hlášku Takové ID neexistuje. Kde dělám chybu?
<div id="formAndCart"> <form action="<? echo $root; ?>/index.php" method='get' name='vyhledavani' class="searchForm"> <input type="text" name="id" class="searchinput" value="VYHLEDAT" onfocus="document.vyhledavani.search.value = ''" /> <input type="submit" value="HLEDAT" class="searchSubmit" /> </form> <?php include "conect.php"; if(isset($_GET['id'])) { $id = $_GET['id']; $id = (int) $id; $dotaz = "SELECT * FROM `katalog` WHERE id=" . $id . " LIMIT 1"; $vysledek = mysql_query($dotaz); $data = mysql_fetch_array($vysledek); if(!empty($data)) { echo "ID: " . $data['id'] . "<br>" . "Název: " . $data['Typ'] . "<br>" ; } else { echo "Takové ID neexistuje"; } } else { echo "Musíte zadat ID"; } ?> |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 15. 1. 2015, 17:10:24
siva01:
Ako vyzerá súbor conect.php? Ako vyzerá riadok tabuľky (podľa ktorého stĺpca vyhľadávaš)? V kóde chybu nevidím... |
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2015, 17:15:45
siva01:
Okrem rady od Tomáša123 by som si možno ešte skúsil vypísať chybu dotazu: $vysledek = mysql_query($dotaz) or die(mysql_error()); |
||
siva01 Profil |
Tak mám chybu Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)
Takže jsem se špatně připojil do db, přesněji nepřipojil.. Tak já se na to ještě mrknu |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0