Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tozi Profil |
Ahojte,
riešim jednu vec. Po odoslaní formulára mi príde email z vyplnenými údajmi. Ale potreboval by som aby mail došiel na prednastavený email ktorý tam mám teraz+na email ktorý sa vyplní vo formulári. Vie niekto poradiť? Týmto odosielam na môj email . if (mail('tozixx@gmail.com', 'Cenová ponuka C65/F', $message, $zahlavie, '-ftozixx@gmail.com')) { echo 'Gratulujeme. Vaša cenová ponuka bola úspešne odoslaná. Čoskoro Vás kontaktujeme.'; } else { echo 'Hups. Nastala chyba. Skuste neskôr prosím.'; } vo forme to vyzerá takto <div class="center"><input type="text" name="e_mail" class="email" placeholder="E-mail" /></div> |
||
lionel messi Profil |
tozi:
Bolo by možné tú tapetu kódu naformátovať? Takto sa v tom totiž nikto hrabať nebude. Ďakujem. |
||
tozi Profil |
#3 · Zasláno: 16. 1. 2015, 18:51:57
lionel messi:
Tapeta upravená. |
||
lionel messi Profil |
#4 · Zasláno: 16. 1. 2015, 18:55:18
tozi:
V prvom argumente funkcie mail môžeš uviesť viacerých príjemcov oddelených čiarkami: mail('tozixx@gmail.com, example@example.com', 'Cenová ponuka C65/F', $message, $zahlavie, '-ftozixx@gmail.com'); //odošle e-mail na obe adresy |
||
tozi Profil |
Ano to viem, ale potrebujem ako druhý email tam dostať email z formulára ktorý tam klient zadá do inputu email. Aby došiel rovnaký mail aj jemu.
V email to mám takto <td bgcolor="#e6e6e6">Email: <strong>'.$data['e_mail'].'</strong></td> Ale tento zápis nefunguje v argumente mail. |
||
lionel messi Profil |
#6 · Zasláno: 16. 1. 2015, 19:02:32
tozi:
„ale potrebujem ako druhý email tam dostať email z formulára ktorý tam klient zadá do inputu email.“ mail('tozixx@gmail.com, '. $_GET['e_mail'], 'Cenová ponuka C65/F', $message, $zahlavie, '-ftozixx@gmail.com'); Malá otázka, prečo máš len input bez <form> a odosielacieho tlačítka? Najprv to musíš dorobiť. K premenným z formulára pristupuješ v PHP pomocou tzv. superglobálneho poľa $_GET alebo $_POST podľa metódy, vždy pod kľúčom zhodným s atribútom name prináležiacemu poľu vo formulári.
Zmysel by to malo takto: <div class="center"> <form method="post"> <input type="text" name="e_mail" class="email" placeholder="E-mail" /> <input type="submit" value="Odeslat"> </form> </div> <?php if (isset($_POST['e_mail'])) { if (mail('tozixx@gmail.com, '. $_POST['e_mail'], 'Cenová ponuka C65/F', $message, $zahlavie, '-ftozixx@gmail.com')) { echo 'Gratulujeme. Vaša cenová ponuka bola úspešne odoslaná. Čoskoro Vás kontaktujeme.'; } else { echo 'Hups. Nastala chyba. Skuste neskôr prosím.'; } } ?> |
||
tozi Profil |
#7 · Zasláno: 16. 1. 2015, 19:20:42
Mám to komplet, len celý form sem kopírovať. To by vznikla mega tapeta. :)
Na linku pridávam form. zaluzie-neva.sk/form/formik.zip |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0