Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Matthew Cook Profil |
#1 · Zasláno: 21. 1. 2015, 04:00:40
Zdravím,
Určitě se to tu už řešilo x krát, a omlouvám se za otravování. Ale mám prosbu. Potřebuji udělat jednoduchý formulář s nahráváním souboru. Formulář by nebyl problém, ale spíše ten soubor. Prosím o pomoc. Stačilo jednoduché řešení mého problému. Klidně aby se odeslal na mail nebo na server co bude jednoduší. Děkuji za pomoc. |
||
pharaon.jh Profil |
#2 · Zasláno: 21. 1. 2015, 09:32:46
jestli to chceš nahrát na server, tak to je tento kód
<?php // konfigurace $uploadDir = 'zde bude úplná adresa serveru, až do konečný složky'; // adresar, kam se maji nahrat obrazky (bez lomitka na konci) $allowedExt = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif', 'xls', 'xlsx', 'doc', 'docx', 'txt'); // pole s povolenymi priponami // zpracovani uploadu if(isset($_FILES['obrazky']) && is_array($_FILES['obrazky']['name'])) { $counter = 0; $allowedExt = array_flip($allowedExt); foreach($_FILES['obrazky']['name'] as $klic => $nazev) { $fileName = basename($nazev); $tmpName = $_FILES['obrazky']['tmp_name'][$klic]; // kontrola souboru if( !is_uploaded_file($tmpName) || !isset($allowedExt[strtolower(pathinfo($fileName, PATHINFO_EXTENSION))]) ) { // neplatny soubor nebo pripona continue; } // presun souboru if(move_uploaded_file($tmpName, "{$uploadDir}".DIRECTORY_SEPARATOR."{$fileName}")) { ++$counter; } } echo "<p>Soubor by úspěšně nahrán na server.</p>"; } ?> <form method="post" enctype="multipart/form-data"> <table align="center"> <tr><td><input type="file" name="obrazky[]" multiple="multiple" /></td><td><input type="submit" value="Nahrát soubor" /></td></tr> </table> </form> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Matthew Cook Profil |
#3 · Zasláno: 23. 1. 2015, 23:46:02
Dějuji, ale uplně to neřeší můj problém. Málo jsem ho rozvedl. Co mi řekl známý chce formulář klasický s textem a k tomu sobubor.
Je možné dát radu jak na to nebo hotový příklad děkuji |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 24. 1. 2015, 00:01:03
Přidat k tomu textové pole není problém. Do formuláře
<input type="text" name="nejakeJmeno"> a obsah pak bude v $_POST['nejakeJmeno'] .
pharaon.jh: "{$uploadDir}".DIRECTORY_SEPARATOR."{$fileName}" |
||
pharaon.jh Profil |
#5 · Zasláno: 24. 1. 2015, 09:58:27
Alphard:
nevím tenhle kód jsem zkopíroval z jiný stránky, a vyzkoušel jsem ho a funguje, dál jsem to neřešil, protože nevím co to všechno umí |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0