Autor Zpráva
michal454454
Profil
Zdravim potřeboval bych vyřešit problém se stránkováním článků zatím to mám v téhle podobě, že vybírám celkový počet článků z DB a mám 3 články na stránku zaokrouhleno nahoru... ale nevím jak udělat abych si mezi nimi moh prepinat... diky
<?php 
        $pocetNaStranu=3;
        $strana=1;
        $novinky = $db->select('clanky','*',['ORDER' => 'datum DESC','LIMIT' => [(($strana - 1) * $pocetNaStranu), $pocetNaStranu]]);
  
        foreach($novinky as $novinka){
            echo '<a href="index.php?action=zobrazClanek&id='. $novinka['id'].'" class="novinka prvni" style=" background:url(' . $novinka['obrazek'] . ');background-size:100% 100%;background-color:white;margin:0 0 5 0;">' .$novinka['nazev'] . '[čtěte více...]</a>';
            
        }
$pocet=$db->count("clanky");
    $stranek = ceil($pocet / $pocetNaStranu);
for ($i = 1; $i <= $stranek; $i++) {
    echo '<a href="./index.php?strana=$i\">strana $i</a>';
}
        ?>
lionel messi
Profil
michal454454:
ale nevím jak udělat abych si mezi nimi moh prepinat
Najjednoduchšie zrejme pomocou parametra v adrese. Pre inšpiráciu sa pozri na návod na programujte.com/clanek/2009110900-jednoduche-strankovani-v-php/#clanek_code_6, tam sa využíva tento spôsob, verím, že implementáciu do OOP zvládneš.
Corwin
Profil
jednoduše. přes GET.

$strana = 1;
if(!empty($_GET['strana'])){
  $strana = intval($_GET['strana']) ? $_GET['strana'] : 1;
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: