Autor Zpráva
smid83
Profil *
Dobrý den mužete mi někdo pomoci? Mám kod
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION["refresh"])){
  header("Refresh: 3");
}
$_SESSION["refresh"] = "refresh";
?>
a potřebovval bych a by se mi popřípadě nenačítala znovu celá stránka ale jen určitý get
třeba jen
if ($_GET['jedena'] =="cast"):

endif;
Jdeto nějak?
Keeehi
Profil
Jde, říká se tomu AJAX. Výsledek bude takový jaký chceš, ale funguje to úplně jinak než to, o co se tento kód snaží. Hlavním rozdílem je to, že se o většinu bude starat strana u uživatele (Javascrip) a ne strana servru (PHP). Takže nastudovat AJAX, zkoušet to a případně se tu pak zase zeptat :)
Taps
Profil
smid83:
ke studiu http://jecas.cz/ajax
smid83
Profil *
Diky jenže nemužu v tom skriptu vubec najit jakou čast stranky nebo co vlastně se znovu obnoví
zde je kod na ktery jsem koukal
<skrypt>var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.onreadystatechange = function () {
  if (xhr.readyState == 4) alert(xhr.responseText);
}
xhr.open('GET', "url-stranky");
xhr.send();

</skrypt>
A kam mám prostarší verze ie6 do kodu strčit toto var xhr = window.ActiveXObject ? new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP") : new XMLHttpRequest();
Keeehi
Profil
Nikde se nic neobnovuje, tedy ne automaticky. To si musíš samozřejmě zařídit sám z dat, která si ze serveru pošleš. To co si tedy budeš psát sám patří na místo alert(xhr.responseText);

smid83:
A kam mám prostarší verze ie6 do kodu strčit toto
Vždyť ten kód má 6 řádku. Opravdu tě nenapadná, místo jakého řádku bys to měl dát? Jestli máš problém i s tímto, pak moc nevěřím tomu, že budeš schopen to dotáhnout do funkčního konce.
smid83
Profil *
no jo jenže ja potřebuju a by se mi čast kodu obnovilo automaticky hned po načtení stránky a neobnovovala se celá stránka což teď používám ,jsme si asi nerozuměly
Keeehi
Profil
smid83:
Ale rozuměli. Jen ta obnova části kódu nejde udělat automaticky*. Tu si musíš napsat ručně.

* Mám pocit že třeba angular by to mohl zvládat, ale osobní zkušenost s ním nemám, takže to nemusí být pravda.
Kubo2
Profil
smid83:
a by se mi čast kodu obnovilo automaticky hned po načtení stránky
V takom prípade ten kód rovno generuj v tvare, aký má mať po obnovení, nemá totiž žiaden zmysel vyvolávať o 1 HTTP požiadavku viac ako je naozaj nutné.
smid83
Profil *
asi to chápu z právně že to nejde,tak to nic já jen to potřeboval kvuli senssion,ten se mi pravě inkluduje ze souboru ve prosřed stránky a pak ho potřebuju požít hned na začátku proto jsem to potřeboval znovu načíst ,jde jen oprvní načtení pak už to funkuje bez obnovení ,zkoušel jsem i save sension jenže mi to server nepodporuje a udržíto jen 24h .Jinak vám děkuji za snahu
Keeehi
Profil
smid83:
asi to chápu z právně že to nejde
Ale ne, jde to, jen je o práce. Musel bys třeba pár hodin programovat ale jde to, není to technicky nemožné.

Řešení je v tomto případě jednoduché, pracuj se session už na začátku scriptu. I když to máš teď uprostřed, každý script lze přepsat tak, aby se s tím pracovalo už na začátku. A ani tady to ale nepůjde samo - bude to od tebe zase vyžadovat nějakou tu práci.
smid83
Profil *
Já vím ,pořád natom pracuju.Čtu ruzny články ale vubec nevím kde začít chtěl jsem ten sesiion hodit do nějakého skriptu aby but se skript sesesion ktery mám uprostřed stránky načetl jako první před načtení stránky nebo aby se sám obnovil a ještě jedna možnost že by sem dal skript na uplně na začátek stránky do head a spustil se až si přečte celou stánku .nevim jestli nechci nemožný.Mě jde hlavně oto abych promnenu co mam uprostřed dostal nějakým spusobem do head title, session bylo jediny co mě napadlo
Keeehi
Profil
smid83:
Tak tu proměnnou, co máš uprostřed přesuň na začátek.
smid83
Profil *
to sem taky ruzně zkoušel jenže to je pravě to co nejde je to includovany zjineho souboru ktery se na stavuje na každé stránce uplně jinak takže kdybych ho dal nazačátek tak mi to nebude vubec fungovat protože tomu souboru zas budou chybět data s tohohle souboru proto je veprostřed a navíc kdyby se mi podařilo nějakým zázrakem ho dostat na začátek coš pochopitelně nejde tak bych se nezabýval senssion a dal bych pouze proměnu


nebo kdyby existoval alespon nejaky skript v kterým by se udělal head třeba někde ve prostřed a aby to vyhledavače pobraly třeba něco jako toto
<script>
document.title = "stránka";
</script>
Jenže to se v prohlížeči ukáže jako titul ale pro vyhledávače je to neznámá
Alphard
Profil
smid83 [#13]:
Tak to přepište celé tak, aby byla aplikační logika na začátku. Všude je hromada špatných návodů, které celý script dávají doprostřed stránky, bohužel.
Předělat strukturu nemůže být zas tak moc pracné. Zatahovat do toho javascript je hloupé, to přinese jen mnoho dalších problémů.
Keeehi
Profil
Naprosto souhlasím s Alphardem. Celou dobu se vás k tomu snažím dotlačit. Každá ale opravdu každá stránka se dá přepsat tak, aby veškerá logika proběhla dříve než se cokoliv vypíše. Neexistuje případ, kde by to nešlo. Důvodem je, že místo toho, abyste něco vypsal, můžete to vždy vložit do proměnné. Takže se to nevypíše hned, ale čeká to v té proměnné až na to bude správný čas. A po skončení veškeré logiky se jen ty obsahy proměnných ve správném pořadí vypíší. U spousty stránek to není potřeba, ale jak jste snad už pochopil, tak když je to potřeba tak to vždy jde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: